Ugrás a tartalomra

Pastor: Smanjiti razliku u kvalitetu života u selu i gradu

Biciklistička staza Bačka Topola – Bajša, izgrađena u okviru projekta „Staze povezuju ljude“, svečano je danas otvorena u Bačkoj Topoli.
Ova deonica deo je projekta u sklopu IPA CBC prekograničnog programa Srbije i Mađarske, čija ukupna vrednost iznosi 348 hiljada evra, a po završetku bi trebalo da se prostire od Kelebije u Mađarskoj do Bačke Topole.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, koji je prisustvovao svečanosti otvaranja, istakao je zadovoljstvo zbog početka realizacije ovog projekata i istakao da bi već sada trebalo razmišljati i o mogućnostima finansiranja u sklopu sledećeg budžetskog perioda EU, koji počinje naredne godine.

„S obzirom na to da, na sreću, Srbija sledeće godine čini korak više u procesu evropskih integracija, otvoriće se mogućnosti za dodatno privlačenje sredstava iz fondova EU. Za to moramo biti obučeni i spremni. Projekti u prethodnim godinama jesu bili važni, između ostalog i zato što smo na njima učili kako se to radi, a Bačka Topola je u prethodnim godinama izgradila razgranat sistem veza sa partnerima u okruženju. Za to je primer i ovaj projekat“, rekao je Pastor. On je istakao da ovaj projekat omogućava kvalitetniji život građanima opštine Bačka Topola.

„Zalažem se za to da u narednim godima podržimo što više projekata koji će doprineti da se kvalitet života ne razlikuje puno između sela i grada, da umesto infrastrukturnih i drugih pogodnosti, razlika bude samo u veličini naselja“, istakao je Pastor.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i ambasador Mađarske Oskar Nikovic, kao i predsednica Opštine Bačka Topola Melinda Kokai Mernjak.

Szerző (Forrás)
skupstinavojvodine.gov.rs
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt