Ugrás a tartalomra

A pályázatokról Martonoson

A mezőgazdasági támogatások igénylése Magyarkanizsa községben is népszerű
A pályázatokról Martonoson

Martonoson tartottak lakossági fórumot kedden este, ahol a mezőgazdasági termelők számára fontos információkat osztottak meg az illetékesek. A VMSZ szakpolitikusai tájékoztatták az érdeklődőket a Mezőgazdasági Minisztérium, a Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap, illetve a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság aktuális pályázatairól, és a termelők kérdéseiket is feltehették.

A lakossági fórumon Juhász Attila mezőgazdasági államtitkár az aktualitásokról szólva elmondta, hogy a gazdaságok újrabejegyzése és a területalapú támogatások megpályázása és lehívása a legidőszerűbb.

– Kiírtuk az IPARD-pályázatot, megjelent a kamattámogatott hitelekre a pályázat, amelyre egészen október 15-ig lehet benyújtani a kérelmeket. Nagyon sok a lehetőség, ami a gazdák könnyebb boldogulását szolgálja. Arra biztatom a gazdákat, hogy figyeljék a lehetőségeket, a kifizető ügynökség honlapját, és éljenek azokkal a felkínált opciókkal, amelyek a gazdaságuk fejlődését segítik elő – mondta Juhász Attila, aki arról is szót ejtett, hogy a területalapú és az üzemanyag utáni támogatásokat most fizetik. – Az e-Agrar segítségével le tudtuk szűkíteni a végzések meghozatalának idejét, ami szintén újdonság, és a gazdák javát szolgálja.

Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes elmondta, hogy folyamatosak a pályázatok.

– Márciusban a mezőgazdasági titkárság meghirdette első pályázatait, amelyeket kifejezetten a mezőgazdasági termelőknek, a kisgazdaságoknak szánunk. Három nagy kiírás van jelenleg nyitva a titkárságnál: a feldolgozás támogatása, az eszközbeszerzés és az állattartók támogatása. Ez összesen több mint 600 millió dinár értékű forrást jelent. Az érdeklődők egészen április 5-éig pályázhatnak. Ami pedig az április 5-e utáni időszakot illeti, tervezzük még az öntözőrendszerek pályázatának megjelentetését, valamint az állatállomány-vásárlás lehetőségét, továbbá a fiatal gazdák startup támogatását. Magyarkanizsa község gazdái az elmúlt években szép számban pályáztak, erre biztatjuk őket most is – mondta Ótott Róbert.
 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, BJK
Többi hír
Együttműködő nemzet – A határon túli magyarság helyzete és jövője címmel tartottak Szabadkán, a Városháza dísztermébe
Közép–Európában egyedülálló a magyar nemzetpolitika