Ugrás a tartalomra

Oko 40.000 građana Srbije glasa u Mađarskoj

SUBOTICA - Procenjuje se da će na izborima u Mađarskoj iz Srbije ukupno glasati oko 40.000 dvojnih državljana, prenosi informativni portal Vojvodina danas www.vajma.info.

Oko 137.000 dvojnih državljana Mađarske, od kojih 20.000 iz Vojvodine, već se prijavilo za glasanje na parlamentarnim izborima koji će u toj državi biti održani 6. aprila, izjavila je predsednica Nacionalne kancelarije za izbore u Mađarskoj Ilona Palfi.

Na osnovu izbornog zakona Mađarske, na glasanju mogu učestvovati i državljani Mađarske bez stalne adrese u zemlji. Da bi stekli to pravo, oni treba da se registruju.

Registrovani birači van granice tokom marta dobiće poštanskim putem pismo sa glasačkim listićem i listom za identifikaciju. Nakon popunjavanja, listić treba staviti u zatvorenu kovertu, zatvorenu kovertu u drugu zajedno sa identifikacionim listićem i tako ih poslati na adresu koja je naznačena na dobijenoj koverti.

Pošiljka se može poslati iz Srbije besplatno putem pošte, a može i da se preda konzulatu u Subotici počev od 22. marta do zaključenja izbora u nedelju, 6. aprila do 19 časova.

Szerző (Forrás)
RTV, Beta
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP
A Vajdasági Magyar Szövetség Ada községi szervezete hétfő este adta át a községi választási bizottságnak a valamivel
A VMSZ teljes, 29 fős listával indul a választáson Adán