Ugrás a tartalomra
2022.09.24 - 16:55

Nosza, hajrá, süssünk-főzzünk!

Nosza, hajrá, süssünk-főzzünk!

 Idén is ízletes pörköltek készültek a noszai főzőversenyen. 13 csapat nevezett a rendezvényre. Zenés és gyermekprogramok is várták az érdeklődőket.

A palicsi Cvijin József rutinosan fogott hozzá a marhapörkölt elkészítéséhez. Többször is a három legjobb pörkölt elkészítője között szerepelt, valamint nemrég elnyerte a legidősebb szakács díját: „Főleg az odafigyelés számít, a lelkét bele kell tennie az embernek. Ez nagyon lényeges dolog. Szeretni kell a főzést. Ezt hobbiból csinálom, különben vasas vagyok, de hobbiból már húsz éve csinálom.”
 

A Hajdújárási Nyugdíjas Egyesület tagjai már a legelső alkalmától kezdve versenyeznek. Sertéspörkölttel próbáltak szerencsét.

Szűcs Erzsébet, elnök, Hajdújárási Nyugdíjas Egyesület: „Általában sertéspörköltet főzünk, mert valaki nem szereti a birkát, valaki nem szereti a marhát, a csirke kicsit macerás, ezért ez mellett döntöttünk. Bárhova megyünk, mi ezt főzünk.”
 

A noszai főzőversennyel falunapi hangulatot szeretnének teremteni a szervezők. Szerintük ez sikerül is.

Kovács Elvira, a VMSZ noszai helyi szervezetének elnöke: „15 éves múltra tekintünk vissza, tehát az idei évben tizenötödször szervezzük meg a főzőversenyt. Azt kell tudni róla, hogy abban az időben, mikor elkezdték, akkor a falunak a védőszentjével hoztuk össze ezt a főzőversenyt, ami augusztus végén van és ebből az alkalomból egy falunapi rendezvényt csináltunk, de mi Hajdújáráshoz tartozunk, de Nosza kicsit külön van és ezért szerveztük meg a főzőversenyt.”
 

A gyerekeket kézműves foglalkozás és ingyenes légvár is várta.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2022.12.06 - 08:59
Az ország arra törekszik, hogy a 2023. évben is gazdasági növekedést valósítson meg.
A köztársasági képviselőház hétfőn megkezdte a vitát a jövő évi állami költségvetésről