Ugrás a tartalomra

"Med i žaoka" nose kulturu Srbobrana

SRBOBRAN - Nedostatak pozorišne grupe u Srbobranu već punu deceniju nadomešćuje Grupa za scensko kazivanje Med i žaoka. Iako je na njihovom repertoaru pretežno ljubavna poezija ne retko se čuju i sasvim drugačiji stihovi pa i neke druge scenske forme.

Grupa za scensko kazivanje "Med i žaoka" iz Srbobrana nastala je iz želje da se u ovu varoš vrati sjaj lepog govorenja stihova i rima na osoben način.

Počeli su "Znakovima pored puta" Ive Andrića i "Ljubavnim rimama" Desanke Maksimović, a punu afirmaciju doživeli su na dodeli prvog Lenkinog prstena.

"Tada smo shvatili da želimo da to još više uozbiljimo. Uveli smo, kostim, scenografiju, muziku i šminku", rekla je Božana Stojković, umetnički rukovodilac GSK "Med i žaoka".

Usledila su gostovanja u Vrbasu, Novom Bečeju, Novom Sadu, Adi, Molu i, kao kruna uspeha, u beogradskom "Teatru levo". Obradili su i čuveni Kabare Duška Radovića ali, vole da kažu kako iznad stihova ima još nešto više što ih okuplja, jer, ne treba zaboraviti na njihov amaterski status.

"Pre svega ovde je izuzetno lepo druženje. Mislim da su od svega najlepše naše probe i putovanja", rekla je Nada Šarčev, članica GSK "Med i žaoka".

U društvu učenika profesora i studenata uverili smo se u magičnu i besmrtnu moć poezije Laze Kostića, Duška Radovića, Njegoša i drugih velikana stihova i rime.

Szerző (Forrás)
RTV
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát