Ugrás a tartalomra

Közlekedési fejlesztések Vajdaságban

Közlekedési fejlesztések Vajdaságban

 Magyarkanizsa község területén a legtöbb baleset magát a települést és Horgost összekötő útszakaszon történik. Egyebek mellett ezen a problémán és az iskolák körüli biztonságosabb közlekedés elérésén dolgoznak most az illetékesek.

Új jelzőlámpát helyeztek el Magyarkanizsán. Az illetékesek szerint a településen nincs más veszélyes gócpont.

Nagy a forgalom napi szinten Magyarkanizsán. A városnak több olyan pontja is van, ahol különös odafigyelést igényel a közlekedés akár gyalogosként, akár sofőrként. Nemrég üzembe helyeztek egy jelzőlámpát a Népkert és a Törökkanizsai út kereszteződésében, viszont a polgárok úgy vélik, hogy vannak még teendők, amelyek által még problémanetesebbé lehetne tenni a napi közlekedést.

A Népkert és a Törökkanizsai út kereszteződésében lévő jelzőlámpa 5,5 millió dinárba került, amelynek egy részét Magyarkanizsa önkormányzata, másik felét pedig a tartományi közlekedési titkárság finanszírozta. A jelzőlámpa azért fontos, mert egy forgalmas útkereszteződésről van szó, és a gyalogosok biztonsága volt a fő cél, valamint hogy megkönnyítsék a felkanyarodást a központi buszmegállóból, amely várhatóan hamarosan megkezdi működését.
 

A jelzőlámpa üzembe helyezésével pedig Magyarkanizsán nincs olyan gócpont, amely ennyire veszélyes lenne, – nyilatkozta stábunknak Bajtai Balázs, Magyarkanizsa Község Közlekedésbiztonsági Bizottságának koordinátora. Kiemelte, a balesetek többsége figyelmetlenségből van, illetve a gyorshajtás és a nem megfelelő közlekedési kultúra miatt történik.

Az illetékes elmondta elengedhetetlen a folyamatos fejlesztés, viszont a problémamentes közlekedés legnagyobb részben a sofőrtől, a motorostól, a kerékpárostól és a gyalogostól függ. Magyarkanizsa község most az iskolák körüli közlekedésbiztonságon szeretne javítani.

A biztonságos közlekedés összességében három tényezőtől függ: az első az emberi tényező, avagy a szabályok megfelelő ismerete és betartása, a második a gépjármű megfelelő műszaki állapota, a harmadik pedig az út állapota. Ez utóbbin az önkormányzat saját forrásból és pályázatok által is igyekszik folyamatosan javítani.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks