Ugrás a tartalomra

A Kovács Frigyes rendezte Pipás Pista főszereplője kapta a színigazgatók díját

Szabó Gabi szegedi színművész, a Pipás Pista című darab címszereplője elnyerte a Vidéki Színigazgatók Egyesületének díját a Vidéki Színházak Fesztiválján.

A Bereményi Géza vezette Thália Színház szeptember 7-étől rendezte meg a vidéki társulatok seregszemléjét, ahol összesen 11 teátrum mutatta be egy-egy népszerű produkcióját. A szegediek a fesztivál zárónapján, szombaton játszották el Pozsgai Zsolt tanyawesternjét.

A Pipás Pista ősbemutatóját a vajdasági színész-rendező, Kovács Frigyes rendezésében még január 25-én tartotta a szegedi drámai tagozat. Pozsgai az átokházi tanyavilág férfi ruhába bújt legendás női bérgyilkosáról írt színdarabot, de nem történelmi hűségre törekvő dokumentumjátékot, inkább szórakoztató jellegű fikciót.

A szegedi publikum is szerette, szombat este pedig a budapesti közönség is jól fogadta az előadást. A kisszínházban tovább játsszák a Pipás Pistát, az ősszel összesen négy alkalommal tűzi újra műsorra a szegedi teátrum: szeptember 27-én és 28-án, valamint október 11-én és 12-én - bérletszünetben.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma,tuti
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség törökkanizsai községi szervezete hétfő délután adta át a községi választási bizottságnak
A VMSZ 31 fős listával indul a választáson Törökkanizsa községben