Ugrás a tartalomra

Kishegyes Községben a VMSZ, az SZSZP és az SZHP nyerte el a lakosok bizalmát

Helyi közösségi választásokat tartottak vasárnap Kishegyes Község három településén. A választásokon pártok által támogatott egyéni jelöltek, illetve polgárok csoportjai indultak. A három helyi közösségben 15-15 helyi tanácstagot választottak ki.

A Kishegyesi Helyi Közösségben a 15 tanácstagi helyből az összeset a Hegyesiek Kishegyesért Koalíció tagjai foglalták el, amely abszolút győzelmet jelent a VMSZ számára is, hiszen ez a párt állt a lista mögött.

Bácsfeketehegyen 60%-ban élnek magyarok. A 15 helyből mégis 12-t szerzett a VMSZ által támogatott lista, amelynek elnevezése Itthon Bácsfeketehegyért. A maradék 3 helyet a Szerbiai Szocialista Párté, a Szerb Haladó Párté és a Polgári Kezdeményezésé. Pál Károly, a Vajdasági Magyarok Szövetségének ügyvezető alelnöke elmondta: „Nagyon fontos az, hogy ami most helyi közösségi szinten kialakultak helyi közösségi tanácsok, lényegében ugyanolyan szinten mozognak, mint a községben működő koalíciók, amely a Vajdasági Magyar Szövetség, a Szocialista Párt és a Haladó Párt köréből került ki. Reményeink szerint ez tovább javítja az együttműködést a község és a helyi közösségek irányába.”

Szikicsen az SZSZP 6 támogatottja, az SZHP pedig 5 helyet szerzett. Összeségében az községet vezető koalíció: a VMSZ, az SZSZP és az SZHP elsöprő győzelmet aratott. Marko Rovčanin, Kishegyes Község polgármestere: „A községet vezető koalíció, amely a jelöltjeinket támogatta, a 45 helyből 41-et szerzett meg, amely azt bizonyítja, hogy az, amit mi teszünk, mint Kishegyesi Község, nagy támogatást kap a polgári közökben.”

A mostani helyhatósági választásokon nagyobb volt a részvételi arány, mint a korábbi években.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát