Ugrás a tartalomra

Karácsonyi műsor Kúlán

– A karácsonynak van egy különleges varázsa. Sokak számára ez a legszebb, legérzelmibb és főleg a gyerekek számára legmélyebben megható ünnep. Ilyenkor mindannyian elérzékenyülünk egy kicsit – e szavakkal nyitották meg a kúlai Népkör Magyar Művelődési Központban a karácsonyi műsort.

Elsőként Juhász György kúlai esperesplébános üdvözölte a nagyszámú jelenlevőket, majd a Bartók Béla dalárda karácsonyi dalokat adott elő, Vendel Gyöngyi karnagy vezényletével. A legidősebb magyar művelődési központ legkisebbjei, az Aprócskák is felléptek a Kis girbe-görbe mesejátékkal.

A csoportot Hugyik Karolina készítette fel. Balla Anita, Balla Georgian, Vendel Barbara, Balla Maximilián, Vendel Georgina és Vendel Martin egyéni énekekkel, Nagy Klaudia és Kovács Alex pedig szavalattal tették meghittebbé és szebbé a műsort.

A Népkör Napraforgó gyermeknéptánccsoport betlehemes-táncos előadással kedveskedett a szülőknek, nagyszülőknek. Az Ibolya gyermek-néptáncegyüttes pedig nagyszalontai-Bihar megyei betlehemes játékot mutatott be.

Az egész estet betöltő műsoron belül kiosztásra került a budapesti székhelyű Rákóczi Szövetség a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével az idén első alkalommal nyújtott támogatása a nagycsoportos óvodásoknak, amelyeket az MNT kúlai tagja, Valka Károly adott át. Goga Zsolt, a Népkör MMK elnöke az ötödik alkalommal megszervezett Aranycsengő elnevezésű karácsonyi rajzversenyen elért eredményekért osztotta ki a diplomákat. Az ünnepi műsort a Népkör legújabb énekcsoportja zárta.

A karácsonyi műsoron most először lépett fel Cantilena női kórus, Vendel Gyöngyi vezényletével. A Népkör kistermében pedig megtekinthető volt az MMK szakcsoportjainak kézimunka- és kézműkiállítása.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Kozma Lívia
Többi hír