Ugrás a tartalomra

Kanizsa Feszt, Strandszépe…

Mától a hétvégéig rendezvények egész sora várja az érdeklődőket Magyarkanizsán

Ezen a héten meglehetősen nagy nyüzsgésre számíthatnak a magyarkanizsaiak, a napokban ugyanis több olyan rendezvényt szerveznek, amelyek mind nagy tömeget vonzhatnak a városba, pontosabban a Tisza-partra.

Ma kezdődik a II. Kanizsa Feszt, amelynek színes programjai egészen szombatig tartanak, vasárnap délelőtt a XVIII. Nemzetközi Horgászfesztivál veszi kezdetét, horgász-, illetve főzőversennyel, a késő délutáni óráktól pedig a szebbnél szebb hölgyek foglalják majd el a nagyszínpad előtti kifutót a Magyar Szó Strandszépe rendezvényén.

A tegnapi sajtótájékoztatón Bödő Marianna és Fejős Sándor, a Kanizsa Feszt fő szervezői ismertették a fesztivál programját, amely igen színesnek ígérkezik. A zenés programok mellett pénteken és szombaton megtartják a Nyári Egyetemet, amelynek első napi témája a civil szervezetek határon átívelő programjai lesz, a második napon pedig neves történészek tartanak előadásokat a város múltjáról, illetve a készülő Magyarkanizsa monográfiája II. című régen várt kiadványról.

A Civil Faluban bemutatkoznak a különböző civil szervezetek, illetve egyetemi és főiskolai képviseletek, a Kézművesutcába az alkotó kedvűeket várják. Emellett lesznek még sportvetélkedők, a kicsiknek tájképfestőverseny és számos, egész napon át tartó zenei műsor. Mindezek mellett Losonc Rezső fafaragóművész uszadékfából készített egyedi alkotásai is megtekinthetők lesznek a fesztivál alatt.

A különböző kisebb helyi és magyarországi együttesek mellett a nagyszínpadon többek között a Beatrice, az Ossian, a Nevergreen, valamint az In Vivo zenekarok szórakoztatják majd a közönséget, de nem lesz hiány élő népzenéből sem.

A fesztivál egyik külön érdekessége, hogy szombaton 16 és 18 óra között az új, illetve a frissen leváltott magyarkanizsai polgármester süti majd a lángost a fesztiválozóknak. A Nyilas Mihály és a dr. Bimbó Mihály által sütött lángosokból befolyó összeget a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény részére ajánlják föl.

A vasárnap elsősorban talán a férfiaknak kedvez majd, hiszen a délelőtti halászléfőzést a szépségválasztás követi 17 óra 30 perctől, sőt a helyszínen megtekinthető lesz a labdarúgó-világbajnokság döntője is a strandon felállított óriáskivetítőn. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt erre az igazán programgazdag magyarkanizsai hétre, hétvégére.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, TKT
Többi hír