Ugrás a tartalomra

Investicije u infrastrukturu u Kanjiži

U Kanjiži se u šest ulica sprovode radovi na zameni starih azbestno-cementnih vodovodnih cevi. Ovu investiciju je pokrajinska Uprava za kapitalna ulaganja podržala sa preko 15 miliona dinara.

U Kanjiži će se na preko 2 kilometra postaviti savremene polietilenske cevi, jer azbestno-cementne cevi postavljene osamdesetih godina prošlog veka više ne obezbeđuju pitku vodu odgovarajućeg kvaliteta.

Ovom investicijom su pokrivene i zamene priključnih cevi individualnih potrošača, izjavio je gradonačelnik Mihalj Bimbo.

Pored ovog, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvoidne sa 2,5 miliona dinara podržava i popravku zgrade predškolske ustanove “Naši biseri”. Direktorica ustanove Ibolja Veselinov kaže da u prostorijama više neće biti promaje, da će estetski biti lepša, ali da će se povećati i energetska efikasnost te da će se potrošnja gasa smanjiti.

Potpredsednik pokrajinske Vlade Mihalj Njilaš kaže da će se na ovogodišnje konkurse moći prijaviti i vrtići kod kojih je ovog puta izostala podrška, dok je direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković rekao da će AP Vojvodina zbog smanjenog budžeta ove godine u prvom redu podržati već započete investicije.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír