Ugrás a tartalomra

Húsvéti és locsolóvers szavalóverseny

Húsvéti és locsolóvers szavalóverseny

Második alkalommal rendezték meg a Húsvéti és locsolóvers szavalóversenyt a szabadkai Újfalu Helyi Közösségben. Az eseményre általános iskolások jelentkezését várták, de a kisebbeket sem utasították vissza.

A szervezők célja a húsvéti hagyományok megőrzése és továbbadása a fiatalabb generációknak. A gyerekek teljesítményét háromtagú zsűri értékelte, majd oklevéllel is megjutalmazták őket. A szavalóversenyen 27-en vettek részt, közülük a legfiatalabb csupán 4 éves.
 

Góli Csilla, szervező: „A locsolkodás kicsit több mint egy hét múlva várható, és a mai gyerekek, már nem nagyon barátkoznak meg ezekkel a hagyományos dolgokkal, mint a locsolkodás vagy egyéb húsvéti szokások. Innen jött az ötlet, hogy talán így egy kicsit stimuláljuk a gyerekeket, hogy barátkozzanak a régi hagyományokkal, ugyanis egy locsolkodó és egy húsvéti versmondóverseny fog hamarosan itt kezdődni. Természetesen a locsolkodóverseket elsősorban a fiúk mondják, ezért bővítettük ki, hogy akár tavasz tematikájú, vagy húsvéttal kapcsolatos verseket is mondhatnak lányok és fúk egyaránt.”
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír