Ugrás a tartalomra
2022.08.17 - 14:41

Gunarason átadták a felújított helyi közösség épületét

Gunarason átadták a felújított helyi közösség épületét

A gunarasi falunap egy nagy hagyománnyal bíró, az egész falut megmozgató rendezvénysorozat. Az idei évben a szervezők meglepetés programszámokat is belefoglaltak a műsorba, de az igazi meglepetés a falubeliek számára az volt, amikor megpillantották a helyi közösség épületének felújított és átalakított belterét. A munkálatok a közelmúltban fejeződtek be, és a falunap alkalmából került sor az ünnepélyes átadóra. A felújított épületet Kislinder Gábor, Topolya község alpolgármestere, Kovács Csilla, a gunarasi helyi közösség tanácsának elnöke, és Kovács Viktor, a helyi közösség tanácsadója avatták fel. Kovács Viktor arról számolt be lapunknak, hogy egy új tanácstermet kaptak a felújításnak köszönhetően.

– A felújítás februárban kezdődött, és azért volt rá szükség, mert a helyi közösség épülete már nagyon régen nem volt felújítva. Gyakorlatilag az összes középület közül ez volt az utolsó, ami felújításra szorult. Belső szerkezeti átalakítás is történt, két helyiségből lett kialakítva a tanácsterem, ahol a helyi közösség tanácsa fog ülésezni és döntéseket hozni. Illetve egy új iroda is kialakításra került, ahol a gazdakör elnöke és a falugazdász kapott helyet. Emellett felújítottuk a folyosót, az épület külső burkolatát, és új nyílászárók lettek beszerelve. Viszonylag modern épületet kaptunk – mondta el a tanácsadó, majd arról is szólt, hogy felújítás fél évet vett igénybe, és helyi vállalkozók végezték a munkát. Ennek köszönhetően sokkal költséghatékonyabb volt a beruházás. A helyi közösség felújítása mellett a faluház is kapott egy külső festést.

– A központban gyakorlatilag az összes középület megújult, amit a polgárok is láthatnak. Ez a beruházás teljes mértékben a helyi közösség költségvetéséből valósult meg, a munkálatok 2,2 millió dinárba kerültek. Ehhez még hozzájön az anyagköltség, így a projektum teljes értéke mintegy 4 millió dinár volt – számolt be Kovács.

Az ünnepélyes átadás mellett gazdag program várta a falunap vendégeit. A helyi közösség idén is előrukkolt pár újdonsággal, tudtuk meg a tanácsadótól.

– Minden évben próbálunk egy kicsit hozzáadni, egy kicsit mást csinálni, mint az előző években. Azt vettük észre, hogy az emberek ingerküszöbe sokkal magasabb lett, mint korábban volt. Igénylik az újítást, a változást. A főzőverseny idén másképpen zajlott, mint korábban, ami tetszett a résztvevőknek, hiszen tavaly 28 csomagot osztottunk ki, az idén pedig 40-et. A gyerekeknek kialakítottunk egy mini vidámparkot és foglalkozásokat is szerveztünk számukra. Nagyon fontos, hogy mindez ingyenes volt számukra, így anyagi háttértől függetlenül mindenki kipróbálhatott mindent. Volt egy meglepetés is, a művelődési műsor és a Night Cruisers Band fellépése között egy tűzzsonglőr lépett fel a szökőkút körül – mondta el Kovács, majd arról is szólt, hogy a hagyományos programok közül volt tűzoltóbemutató, kiállítások, versenyek, tűzijáték és retró diszkó. A tanácsadó végezetül kiemelte, hogy nagyon sok önkéntes segédkezett abban, hogy a falunap létrejöhessen, ezért köszönet jár nekik.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, L.J.
Többi hír
2022.12.06 - 08:59
Az ország arra törekszik, hogy a 2023. évben is gazdasági növekedést valósítson meg.
A köztársasági képviselőház hétfőn megkezdte a vitát a jövő évi állami költségvetésről