Ugrás a tartalomra

A fürdőkomplexum körüli teret rendezik

Folyamatban van a termálkút felszerelése is – Két éven belül teljesen elkészülhet a topolyai nagyberuházás
A fürdőkomplexum körüli teret rendezik

Topolya község polgármestere munkatársaival december 29-én megtekintette a Vénusz helyén épülő medencekomplexumot, valamint annak környékét. Egyike ez azon nagyberuházásoknak, melyek jó ütemben haladnak a város területén – emelte ki Szatmári Adrián.

– A Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság támogatásának köszönhetően számos fontos projektünk valósul meg Topolyán. Gondolok itt elsősorban a szennyvíztisztítónak vagy a főgyűjtőcsatornának a kiépítésére. Most is egy közös projektünk van folyamatban. Ez a medencének a külső térrendezése, területrendezése. Ennek a projektnek a keretében ki kell, hogy épüljön a teljes külső víz-, valamint a szennyvízhálózat, az elektromos hálózat, illetve a járdák az épület körül. Ezen projektünk keretében a medence és a stadion közelében kiépült egy parkoló, ahol 60 autó tud majd parkolni. Sikerült kiszélesíteni a Nušić utcát is, ami nagyon fontos azért, mert így biztonságosabb lesz a forgalom a Nikola Tesla Általános Iskola környékén. Ennek a projektumnak az összértéke mintegy 100 millió dinár, amelyből 80 millió dinárt a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság, 20 millió dinárt pedig az önkormányzat költségvetéséből irányoztunk elő. A munkálatokkal párhuzamosan folyamatban van a termálkút felszerelése is. Erre a célra az önkormányzati költségvetésből 25 millió dinárt irányoztunk elő. A termálkút 500 méter mélységből nyeri a 36-37 fokos termálvizet. Jövőre szeretnénk folytatni a medence kivitelezési munkálatait. Az év elején pályázni fogunk, szintén a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóságnál, pályázatunk tárgya az épület befejező munkálatai lesznek. Gondolok itt elsősorban az épület felszerelésére, a fűtés- és hűtéstechnikára. A jövő évi költségvetésben 75 millió dinárt irányoztunk elő önrészként ennek a projektnek a folytatására – nyilatkozta.

A polgármester reményei szerint a munkálatokat a következő év közepén fogják tudni folytatni. Meglátása szerint még mintegy két évre van szükség, hogy minden teljesen elkészüljön. Az épületben három medence lett kialakítva. Az egyik medence 25×21 méteres. A víz mélysége 1,40 méterről fokozatosan mélyül 1,80-ig. Ebben a medencében 8 úszósávot fognak kialakítani, és ez lényegében egy tanuszoda lesz. Van egy 8×12 méteres kisebb medence is, melynek a mélysége 90 centiméter. Ezt a kisebb gyerekeknek szánják. Lesz egy 8 méter átmérőjű, kör alakú termálvizes medence is. – A termálkútnak abban is fontos szerepe van, hogy a medence fűtését a termálkút hőjét kihasználva lehet megoldani. Ez egy költséghatékony megoldás, és amennyiben lehetőség mutatkozik rá, akkor más épületeknek a fűtését is majd a termálkútra támaszkodva lehet megoldani – tette még hozzá a polgármester.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, T.P.
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks