Ugrás a tartalomra

Fejlődő kültelepülések

Leaszfaltozták a hajdújárási Iskola utcát
Fejlődő kültelepülések

A hajdújárási Iskola utca egy szakasza már korábban szilárd burkolatot kapott, most azonban az utcának a Dózsa György és az Ifjúsági brigádok utca közötti része aszfaltozására is sor került. A mintegy 184 méteres szakasz aszfaltozása 5,6 millió dinárból valósult meg. A felújított utat ma megtekintették a Vajdasági Magyar Szövetség városi tisztségviselői, valamint a helyi közösség képviselői.

Kern Imre, Szabadka Város alpolgármestere elmondása szerint az elkövetkező időszakban több helyi közösségben történnek infrastrukturális beruházások.

– Csaknem négy évvel ezelőtt, amikor kezdetét vette a jelenlegi városvezetés mandátuma, a VMSZ városi képviselőinek három alapvető célkitűzése volt. Egyrészt a városmag megőrzése, amit úgy érzem, sikerült megvalósítani, másrészt Palics fejlesztése, nemcsak épületek szempontjából, hanem hogy minél több rendezvényt hozzunk a településre, hogy visszaadjuk neki a régi fényét, harmadrészt pedig a kültelepülések fejlesztése. Az Iskola utca ezen szakaszának leaszfaltozását a helyiek kérték. Ugyanez a projekt nem volt egy túl nagy, hisz értéke összesen 5,6 millió dinár volt, viszont azok számára, akik ebben az utcában, illetve a környéken élnek, ez egy fontos szakasz, mert gyakorlatilag úgy is lehet használni, mint egy olyan utat, amellyel el lehet kerülni az E5-ös utat. Az idén 17 helyi közösségben történnek útjavítások, illetve aszfaltozások, és ebből több mint tíz a kültelepüléseken valósul meg, ami nagyon fontos, hiszen ezeket a helyeken vannak a legnagyobb lemaradások. Amellett, hogy igyekszünk a kültelepüléseket fejleszteni, fontos az is, hogy a város központjában megújult a Szent Teréz székesegyház körüli utca, a József Attila és a Nikola Kujundžić utca is. Mindez azt jelenti, hogy igyekszünk a városközpontot és a helyi közösségeket is arányosan fejlesszük, hogy mindenki jobban érezze magát itt, Szabadkán, hogy ezzel is hozzájáruljunk az itthonmaradáshoz – mondta Kern Imre.

Sövény Rudolf, a hajdújárási helyi közösség tanácsának elnöke szavai szerint újabb utcák aszfaltozására is sor kerül a jövőben.

– Az elmúlt négy évben, köszönhetően annak, hogy a VMSZ a szabadkai városi hatalom része, ez a harmadik utca a településen, amely szilárd útburoklatot kapott. Tavaly az év végén elkezdődött a Vasút utca aszfaltozására vonatkozó műszaki terv elkészítése, vagyis vannak terveink a jövőre vonatkozóan. Ezen utca leaszfaltozása azért volt fontos, mert bár rövid utcáról beszélünk, nagy jelentőséggel bír a közlekedésbiztonság szempontjából, mivel a főutcán, a pékség és a posta környékén mindig nagy a forgalom, és ezzel az utcával ez elkerülhető lesz. Hajdújárás egy nagy kiterjedésű település, sok utcát kell rendeznünk. Bízunk benne, hogy ahogy mi nevezzük, a Majkin salaš utcáját is sikerül járhatóvá tennünk, de igyekszünk a többi felső-hajdújárási utcát is karban tartani. Nehéz minden utcát karban tartani és felújítani, de dolgozunk rajta, és bízunk benne, hogy eredményeket is sikerül elérünk – fogalmazott Sövény Rudolf.
 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, bem
Többi hír
Együttműködő nemzet – A határon túli magyarság helyzete és jövője címmel tartottak Szabadkán, a Városháza dísztermébe
Közép–Európában egyedülálló a magyar nemzetpolitika