Ugrás a tartalomra

Fejlesztési munkálatok Gunarason

A vízhálózat teljes felújításának utolsó szakaszát fejezték be a közelmúltban Gunarason. Emellett több kisebb útszakasz és renoválási munka is megvalósult.

A Topolyai Községi Képviselő-testület elnöke csütörtökön délután tekintette meg a beruházásokat. 1500-an laknak Gunarason és a hozzá tartozó falvakban. A lakosság zöme mezőgazdaságból él.

Nagyberuházásokra nincs pénz, a településen kisebb lépésekben ugyan, de folyamatosak a fejlesztések. Az elmúlt időszakban hatszáz méter hosszúságban folytatták a tanyákhoz vezető útszakasz kiépítését, valamint egy másik, közel 300 méteres szilárd útburkolat is elkészült Bogaras felé.

Csorba Ottó, tanácselnök, Gunaras HK: „Megtekintettük a Gunarast Zentagunarassal, Orahovóval összekötő útnak egy újabb szakaszát, amivel azt sikerült elérni, hogy Bogaras utolsó házai is aszfaltburkolathoz jutottak, ez azért fontos, mert most az autóbusz oda is ki tud menni, amikor a gyerekeket hozza be az iskolába.” A tűzoltógarázs és a lakodalmas terem is az elmúlt időszak fejlesztés folyamatának eredményei.

A helyi közösség előtti régi piactér, a falu szíve is szakaszosan szépül. A beruházásokat pályázati, községi és a helyi járulékból származó eszközökből fedezik.

Plohl Edvin, elnök, Topolyai KKT: „Azt hiszem, hogy pozitív példaként tekinthetünk ezekre a beruházásokra. A kisebb települések is, a kevesebb lélekszámú falvak is épp olyan figyelmet kapnak, mint a nagyobbak.” Az elmúlt közel egy évtizedes munka eredménye az, hogy Gunaras minden utcájában kicserélték a vízvezetékeket, a következő hónapokban pedig egy új kutat is fúrnak.

Plohl Edvin KKT elnök elmondta, nem csak Gunarason, hanem a község több településén is folynak a fejlesztési munkálatok.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír