Ugrás a tartalomra

Erőt meríthetünk a múltunkból

Erőt meríthetünk a múltunkból

A Vajdasági Magyar Szövetség kisoroszi helyi szervezete vasárnap szentmisével egybekötött megemlékezést szervezett az 1848/1849-es hősök tiszteletére. A reggel 8 órakor kezdődő szentmise után, amit ft. Tápai Leon atya vezetett, a katolikus temetőben 9 órakor alkalmi műsor keretében helyezték el az emlékezés virágait Kőrösi Szabó János honvéd százados sírján. A műsorban a helyi vegyes kórus és fiatalok vettek részt.

Alkalmi beszédében Tóth Ramóna, a Magyar Nemzeti Tanács tagja kiemelte, hogy a múltunkból meríthetünk erőt és bölcsességet a jövő felépítéséhez.

– Az 1848-as események és a márciusi ifjak példája azt mutatja számunkra, hogy az elszántság, az összefogás és a hit a szabadságban hatalmas erőt képes adni egy nemzetnek. Ez a történet arról szól, hogy akkor is harcolnunk kell, ha az út nehéz, és az esélyek kevésbé biztatóak – mondta Tóth Ramóna.

A kegyelet virágait a VMSZ kisoroszi szervezete nevében Talpai Sándor és Ördög Judit, a Magyar Nemzeti Tanács nevében Tóth Ramóna és Bacsik Lőrinc Natália helyezte el. 
 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, VH
Többi hír
Együttműködő nemzet – A határon túli magyarság helyzete és jövője címmel tartottak Szabadkán, a Városháza dísztermébe
Közép–Európában egyedülálló a magyar nemzetpolitika