Ugrás a tartalomra

Beindul az idegenforgalmi idény Magyarkanizsán

Beindul az idegenforgalmi idény Magyarkanizsán

Két hét múlva, április 26-án veszi kezdetét a 2024-es turisztikai szezon Magyarkanizsa községben, a Tisza-parti kemping megnyitásával.

Év közben a turisták többsége Szerbia déli részéről érkezik, míg a nyári hónapokban a szomszédos országok mellett Hollandiából, Németországból.

Egyelőre csendes a Tisza-part, viszont hamarosan újra várja a látogatókat Magyarkanizsán. Az illetékesek már hetek óta nagy erőkkel készülnek az idei évi turisztikai szezonra, bízva abban, hogy többen látogatják meg a Tisza-menti községet, mint tavaly. 2023-ban 51 ezerre volt tehető a vendégéjszakák száma a községben, ami közel 11 ezer látogatót jelent.

Bodnár Ivett, a magyarkanizsai önkormányzat idegenforgalommal megbízott munkatársa: „Az idei évben április 26-án nyit a kemping, ami egészen május harmadikáig ingyenes lesz látogatható. Május elsején ugye már indul a Tisza-parti majális, ami azt jelenti, hogy mindenki, aki főzni szeretne és kempingben táborozni lehetőséget kap erre lent a Tisza-parton.”

Erre az időre már a körpadokat, napágyakat is elhelyezik a parton, amely további kikapcsolódási lehetőséget jelent. A strandon kialakított homokos rész is felújítják, de új kerékpártartókat és árnyékolókat is kihelyeznek. Magyarkanizsán a leglátogatottabb hely a Tisza-part, de számos olyan turista is érkezik, akik a város régi, de mégis impozáns épületeire kíváncsiak. Az elmúlt időszakban a község több települése is igen látogatott lett, itt megemlíthető Kispiac vagy Tóthfalu.

Sintija Izetović, a Hello Kanizsa munkatársa: „Itt ugye jobbára a hagyományőrzést tartjuk szem előtt, ezért mindenféleképpen bekapcsolódnak a tájházaink is. Ott is a különböző kínálattal nagyon egyedivé tudjuk tenni a kirándulást. Ami még érdekes tud lenni a lovaglás, a lovaskocsizás, tehát minden olyan, ami a városi embereknek már nem hétköznapi.”
 

A Turisztikai Információs központ új ajándéktárgyakkal és idegenforgalmi térképpel várja a turistákat, míg a szálláshelyek kínálat is egyre színesebb: az egy- és kétszemélyes szobák mellett akár 13 személyes apartmant is lehet találni. Fontos kiemelni a rendezvényeket, mint például a Úszó- és futómaraton, vagy a Szent István napi ünnepségsorozatot. Az illetékesek pedig arra biztatnak mindenkit, hogy a közösségi oldalakon kövessék a Hello Kanjiza oldalát, ugyanis hamarosan nyereményjátékokkal érkeznek.
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség törökkanizsai községi szervezete hétfő délután adta át a községi választási bizottságnak
A VMSZ 31 fős listával indul a választáson Törökkanizsa községben