Ugrás a tartalomra

Az ütemterv szerint halad a Belgrád-Budapest vasútvonal kiépítése Topolyánál

Az ütemterv szerint halad a Belgrád-Budapest vasútvonal kiépítése Topolyánál

Szatmári Adrián, Topolya polgármestere kiemelte, a Becsei úton található átjáró elkészült, augusztusban megnyílt a gépjárműforgalom előtt, a Zentai úti aluljárót pedig május 10-éig kell befejezniük.

A harmadik aluljáró az ipari parkban, az Inomag cégnél készült el, viszont csak a gyalogosok és kerékpárral közlekedők vehetik igénybe.

A projekt keretében megújul a vasútállomás, valamint egy teherterminál kiépítése is a terv részét képezi, az ipari park közelében. Szatmári Adrián a medence és a hotel kiépítéséről is beszélt. Elmondta, hogy mindkét projekt befejezésére biztosítva vannak a pénzeszközök.

A medencét illetően a hűtés-fűtés beszerelése, a mennyezet kialakítása és más egyéb munkálatok vannak folyamatban a belső térben. A hotel átalakítási munkálatait a Magyar Kormány, a Magyar Nemzeti Tanács és Topolya Község önkormányzata támogatta.

„A kezdeti nehézségek ellenére jelen pillanatban a kivitelezővel nagyon elégedettek vagyunk, az ütemterv szerint haladnak a munkálatok. Víz- és szennyvízhálózat kiépítése, a villanyáram kiépítése zajlik, a homlokzaton is történik a munka, tehát folyamatos a kivitelezés ezen épületen is. Szeretném kiemelni, hogy az első kivitelezővel felbontottuk a szerződést, sajnos nem tudtunk peren kívül megegyezni vele, ezért nem volt más választásunk, minthogy bírósághoz forduljunk és bírósági úton szeretnénk a követeléseket behajtani.”
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP
A Vajdasági Magyar Szövetség Ada községi szervezete hétfő este adta át a községi választási bizottságnak a valamivel
A VMSZ teljes, 29 fős listával indul a választáson Adán