Ugrás a tartalomra

Aszfaltburkolatot kapott Csantavéren a Boris Kidrič utca

Aszfaltburkolatot kapott Csantavéren a Boris Kidrič utca

Szabadka város területén további hat helyi közösségben várhatók hamarosan hasonló beruházások, amelyek összértéke mintegy 132 millió dinár. Az eszközöket a tartományi Nagyberuházási Igazgatóság biztosította.

A megújult csantavéri Boris Kidrič utcát megtekintették a szabadkai önkormányzat és a Vajdasági Magyar Szövetség képviselői. Elhangzott, a faluban példaértékű a lakosság és a helyi vezetőség közötti együttműködés, aminek eredménye a falu folyamatos szépítése, újítása. A 300 méter hosszú utca aszfaltozásával 25 család mindennapjai váltak könnyebbé.  

Góli Csilla, kommunális ügyekkel és fejlesztésekkel megbízott tag, Szabadka VT: „Ez a beruházás konkrétan itt Csantavéren 8 millió 22 ezer dinárból valósult meg, de ez nem egy egyedülálló projekt most a város területén, hat másik helyi közösségben valósulnak meg hasonló infrastrukturális beruházások, ugyanis a város pályázott a tartományi Nagyberuházási Igazgatóságnál, és 132 millió 780 ezer dinár értékben hasonló beruházások valósulnak meg. Tehát mint mondtam, hat helyi közösségben, Csantavéren kívül Hajdújáráson, Makkhetesen, a Vasutas településen, Kisradanovácon.”

Csantavéren folyamatosan igyekeznek karbantartani az utakat, ahol szükséges, kátyúznak – mondja a helyi közösség elnöke. Nemrégiben több utcát mart aszfalttal javítottak fel, hogy könnyebbé tegyék a közlekedést.

András Gyuricsin Attila, elnök, Csantavér HK: „Egy utca kiaszfaltozása nagyon nagy életminőség javítás, és a mindennapjaink életminőségének fontos javítása, úgyhogy hálásan köszönjük a városi társainknak, hogy sikerült ezt a projektet is megvalósítani. Aktívan dolgozunk, hogy a többi aszfaltozásra váró utcát is kijavítsuk.”

Az illetékesek elmondták, hogy a csantavéri I. Dózsa utca aszfaltozásának a tervei is folyamatban vannak. Szabadka város területén tíz helyi közösség aszfaltozási tervei már elkészültek, idén pedig újabb hat utcára fogják kidolgozni. 
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír