Ugrás a tartalomra
2021.01.19 - 12:57

Ambiciózus tervekkel indul az év Oromon

Az oromi helyi közösség tavaly is tudott fejlődni.
Ambiciózus tervekkel indul az év Oromon

 

Megújult vasútállomás, több kisebb rendezvény, a közterületek karbantartása – az oromi helyi közösség tavaly is tudott fejlődni. Bár a terveket és azok kivitelezését a világjárvány nagyban befolyásolta, mégsem álltak meg a fejlődés útján az oromiak.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A tavalyi évben az Oromon is áthaladó Szabadka-Zenta vasútvonal újult meg. Kicserélték a síneket és a talpfákat, rendbe tették a jelzéseket, valamint az oromi vasútállomást is felújították.
Lékó Róbert, tanácselnök, Orom HK: „Az egész távon tulajdonképpen csak Oromon újult fel a vasútállomás. Itt teljesen új tetőszerkezetet kapott, új ajtót, ablakot, valamint meszelést. Egyelőre még üresen áll, de bízunk benne, hogy hamarosan lesz benne szolgálat, hogy így mondjuk.”
Az idei évre főképp olyan terveket láttak elő, amik a helyi utak karbantartására, felújítására vonatkoznak: „Nagyon ambiciózus terveink vannak, szeretnénk aszfaltozni, szeretnénk koptató réteget az utcákba és természetesen a földes utakat is javítani, ahol szükség mutatkozik rá. Aszfaltozást Újfaluban tervezünk, Oromon az utcáknak a koptató réteggel való ellátást, Völgyesen pedig a földes utaknak a javítását.”
Pannon RTV/Molnár Ádám

A tanácselnök hozzátette, hogy a 2020-as évben csak a kisebb rendezvényeiket sikerült megszervezni, mint az oromi Lecsófesztivál vagy a völgyesi Aratóünnepség, így bíznak benne, hogy idén már a nagyobb volumenű rendezvényeknek is otthont adhatnak majd, mint például a Világtalálkozó.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír