Ugrás a tartalomra
2023.01.25 - 13:10

21 kilométerrel bővítik a gázhálózatot Szabadkán

 Idén újabb háztartások csatlakozhatnak a gázhálózatra Szabadkán, ugyanis bővítések várhatók - mondta Horvát Tímea a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában.  A Szabadkai Gázművek igazgatója elmondta: az idei programban 21 kilométerrel bővítik a hálózatot. A ludasi helyi közösség területén 14 km hosszúságban, Makkhetes helyi közösség területén 5,4 kilométeren. Kisradanovácon 1 kilométer hosszan fejlesztenek, mégpedig a kaszárnya körüli övezetet. Emellett lesznek kisebb bővítések Újfalu helyi közösségben és

 Idén újabb háztartások csatlakozhatnak a gázhálózatra Szabadkán, ugyanis bővítések várhatók - mondta Horvát Tímea a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában.

A Szabadkai Gázművek igazgatója elmondta: az idei programban 21 kilométerrel bővítik a hálózatot. A ludasi helyi közösség területén 14 km hosszúságban, Makkhetes helyi közösség területén 5,4 kilométeren. Kisradanovácon 1 kilométer hosszan fejlesztenek, mégpedig a kaszárnya körüli övezetet. Emellett lesznek kisebb bővítések Újfalu helyi közösségben és Palicson is.

Horvát Tímea kiemelte: egyes utcákban már van kiépített gázvezeték-hálózat, de a lakosok kérelmezték a bővítést. A kivitelezési munkálatok április elsején kezdődnek.

Egyébként a szabadkai gázhálózatnak jelenleg mintegy 12 ezer felhasználója van, ebből több mint 10 ezer magán- és több mint 1600 ipari fogyasztó.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2023.03.20 - 08:23
A héten az öntözőrendszerek kiépítésére és fejlesztésére, a jégvédő hálók beszerzésére, a gyümölcs- és szőlőtermesztő
További pályázatokat jelentetett meg a mezőgazdasági titkárság
2023.03.18 - 12:31
Zentán hetente előfordul, hogy valamelyik jelzőlámpa sárgán villog, vagy egyáltalán nem működik, ami problémákat okoz
A zentai jelzőlámpák sokszor meghibásodnak a rossz időjárási viszonyok miatt
2023.03.17 - 19:24
Az új belgrádi városvezetés megalakulása óta, azaz tíz hónapja számos újdonságot vezettek be, többek között az idén s
Hamarosan megkezdődik a metró építése
2023.03.17 - 08:31
 Nagybecskerek magyarsága tegnap a katolikus temetőben, Szemere Pál honvédőrnagy emléktáblájánál tartott koszorúzási