Ugrás a tartalomra

184 méternyi új aszfalt Hajdújáráson

184 méternyi új aszfalt Hajdújáráson

Nem csak a városközpontot fejlesztik Szabadkán, a külvárosi helyi közösségekre is odafigyelnek a városvezetők.

A Vajdasági Magyar Szövetség egyik alapvető célkitűzése ezeknek a településeknek a fejlesztése. Ennek szellemében legutóbb a hajdújárási Iskola utca kapott új aszfaltburkolatot.

Hajdújáráson az Iskola utca az elmúlt időszakban a sorban a harmadik, amely új aszfaltburkolatot kapott a Vajdasági Magyar Szövetség közbenjárásának köszönhetően. A közlekedés szempontjából fontos utcáról van szó, ugyanis kerülőútként is használják a helyiek - emelte ki Sövény Rudolf, Hajdújárás tanácselnöke.

„Hajdújárás nagy kiterjedésű település, sok utcát kell rendeznünk. Az elkövetkező időszakban bízom benne, hogy a helyiek által Majkin salaš útnak nevezett útszakasz is járhatóvá fog válni, valamint igyekszünk a felső-hajdújárási utakat is karbantartani. Abból ítélve, hogy mennyi utcáról van szó, nagyon nehéz körbeérnünk, hogy minden utca járhatóvá váljon, de dolgozunk rajta, és bízunk benne, hogy eredményeket is érünk el.”

Közel négy évvel ezelőtt a VMSZ-nek három alapvető célkitűzése volt városvezetés részéről: Szabadka városmagjának megőrzése, Palics fejlesztése, valamint a külvárosi helyi közösségek fejlesztése - mondta a helyszínen Kern Imre, Szabadka alpolgármestere.

„Az idei évben 17 helyi közösségben történnek útjavítások, illetve utcák aszfaltozásai. Ebből több mint 10 külterület, illetve települési helyszínek, ami nagyon fontos, hiszen a külterületeken vannak a nagyobb lemaradások, ezért azokat a helyi közösségeket, illetve területeket kell elsősorban fejleszteni.”
 

A 184 méter hosszú utca felújításának beruházási értéke 5,6 millió dinár volt.
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír