Ugrás a tartalomra
2021.02.27 - 18:00

A Zentai Közkórházban nem lesznek leépítések!

A Zentai Közkórházban nem lesznek leépítések!

A Vajdasági Magyar Orvosok és Fogorvosok Egyesülete beadványának köszönhetően azonnali módosítások történtek az optimalizációs tervben, hiszen azt a tartomány és a köztársasági illetékes tárca is támogatta. Erről az Egészségügyi Intézmények Kamarájának pénteki ülésén is tárgyaltak.

– Miután a zentai kórház igazgatónője, illetve én is tagja vagyok a kamara végrehajtó bizottságának, alkalmunk nyílt arra, hogy a szakértői munkacsoport vezetőjéhez intézzük kérdéseinket, illetve ismertessük kétségeinket, amelyek között felmerült az is, hogy a Zentai Közkórházban leépítések lehetnek. A projektvezető arról győzött meg minket, hogy miután bírálatok érték a tervezetet a minisztérium és a tartományi titkárság részéről is, a közvitát meghosszabbították, az észszerűsítési terv pedig képlékeny, és ha valaki jó érveket sorakoztat fel, helyt adnak neki. Vagyis a pillanatnyi álláspont az: kicsi az esély arra, hogy a zentai kórházat leépítik. Megígérték, figyelembe veszik a demográfiai struktúrát, illetve a beruházásokat és az olyan ambulanciákat, intézményeket, ahol nincs várakozás és amelyek jól működnek, azokat nem leépíteni, hanem fejleszteni fogják – nyilatkozta lapunknak dr. Úri Emese, a Zombori Egészségházak igazgatónője a kamara ülését követően.

Rámutatott, az érveléseket követően az alapellátásban is inkább a fejlesztések irányában gondolkodnak, vagyis a tanácsadói szolgáltatások működésbe lépése érdekében az  általános orvosokat képezik majd tovább.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó
Többi hír
2021.04.14 - 09:15
Szombaton Kishegyes községben átfogó fásítási akció zajlott.
Bácsfeketehegyen és Kishegyesen is fásítottak a hétvégén
2021.04.12 - 08:17
Kovács Elvira, a köztársasági képviselőház eurointegrációs bizottságának elnöke pénteken Dirk Lorenz-cel, az EU szerb
Az Európai Unióról szóló nemzeti egyezmény állandó testülete bekapcsol minden érintettet az EU-társulás folyamatába
2021.04.10 - 19:08
Kormányos László, a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság sporttal megbízott segédtitkára az újvidéki TIMS Sport és T
Kormányos László: Folyamatosan felméréseket végzünk a minél jobb feltételek megteremtése érdekében