Ugrás a tartalomra

A VSZL többet árt Vajdaságnak, mint az SZDP

A Vajdasági Szociáldemokrata Liga szerint az előző statútum és a módosítása sem megfelelő. Közvetlenül az ülés előtt javaslatot tettek Vajdaság zászlajára és címerére, az alkotmányügyi bizottság azonban nem hagyta jóvá a párt indítványát. Miután a Tartományi Képviselőház elfogadta Vajdaság statútumának módosításait, Pásztor István a Pannon RTV Közügyek című műsorában elmondta, a Liga szereplése csak részben meglepő, mert eddig is nagyon ritkán fordult elő, hogy tartotta magát az előre egyeztetett állásponthoz.

Azt gondolom, hogy a Liga olyan károkat okoz a vajdasági autonómia ötletének, annak az erőfeszítésnek, amit többen teszünk folyamatosan, hogy talán ekkora károkat még a Szerbiai Demokrata Párt sem okoz – mondta Pásztor István.

Ezek súlyos szavak, nem?

Igen, de azt gondolom, hogy nincsenek messze a valóságtól. Azt gondolom, hogy mindannyian jobban járnánk, ha a Liga módosítani tudná a politikai erőfeszítésének a fókuszpontját, és egy centralista párttá alakulna át, azt képviselné, akkor azt gondolom, hogy többet használna a vajdasági érdeknek, mint így, hogy ő önmagát vajdasági regionális pártként fogalmazza meg, és a vajdasági érdek képviseletéről beszél folyamatosan – véli a Tartományi Képviselőház elnöke.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt