Ugrás a tartalomra
2021.02.02 - 11:27

Vissza nem térítendő támogatások a vajdasági gazdáknak

Vissza nem térítendő támogatások a vajdasági gazdáknak

 Hét pályázatot hirdetett meg a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság. A bejegyzett birtokok ebben a körben 864 millió dinár vissza nem térítendő támogatásra számíthatnak. A kérvényeket március 5-ig nyújthatják be.
 

Mint korábban, az idén is a legjelentősebb pályázati vonal az öntözőrendszerekre vonatkozik. 370 millió dinárt különített el erre a titkárság, a fiatal, startup pályázatokra pedig 200 milliót fordítanak – mondta Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes.

„A farmi felszerelések támogatására a mai napon kiírt pályázatnál 90 millió dináros keretösszeg van, a jégvédelmi hálók kiépítésénél 85 millió dináros keretösszegünk van, amit szintén a mai napon kiírtunk, a fóliás termelés támogatására 80 millió dinárral írtunk ki támogatást, az organikus termelésben dolgozóknak kapcsolható eszközök támogatására írtunk ki pályázatot 9 millió dináros keretösszeggel, gyümölcs- és zöldségfeldolgozók eszközbeszerzésére egy 25 millió dináros keretösszeggel jelent meg a mai napon pályázat.”
 

A titkárhelyettes elmondta, hogy a pályázati feltételek a korábbi évekhez viszonyítva nem változtak, csak a fiatal, kezdő gazdálkodók esetében tettek egy kivételt.

„Fiatal gazdák startup támogatását úgy írtuk ki az idén, hogy a 2020-as évben regisztrált gazdaságok is tudnak pályázni, mivel tudjuk azt, hogy a tavalyi évben meghiúsult ez a pályázati kiírásunk, és fontos elmondani azt is, hogy már csak bejegyzett gazdasággal tudnak a fiatalok pályázni, szóval mindenképpen mielőtt benyújtják a pályázatot, regisztrálniuk kell a gazdaságot.”
 

A titkárság idei teljes költségvetése 6,3 milliárd dinár, ebből több mint 1 milliárd dinárt fordítanak vissza nem térítendő támogatásokra.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2021.04.14 - 09:15
Szombaton Kishegyes községben átfogó fásítási akció zajlott.
Bácsfeketehegyen és Kishegyesen is fásítottak a hétvégén
2021.04.12 - 08:17
Kovács Elvira, a köztársasági képviselőház eurointegrációs bizottságának elnöke pénteken Dirk Lorenz-cel, az EU szerb
Az Európai Unióról szóló nemzeti egyezmény állandó testülete bekapcsol minden érintettet az EU-társulás folyamatába
2021.04.10 - 19:08
Kormányos László, a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság sporttal megbízott segédtitkára az újvidéki TIMS Sport és T
Kormányos László: Folyamatosan felméréseket végzünk a minél jobb feltételek megteremtése érdekében