Ugrás a tartalomra

Više od 60 kandidata za poslanike

SUBOTICA -Više od 60 kandidata iz Subotice u ovom momentu konkuriše za jedno do 250 poslaničkih mesta u Skupštini Srbije.

Najviše kandidata je na listi SVM-a, sledi koalicija oko DS, dok vladajuća SNS na svojoj listi ima dva kandidata iz Subotice.

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je do danas devet izbornih lista za predstojeće parlamentarne izbore.

Na tim listama nalazi se ukupno 52 kandidata za narodne poslanike iz Subotice, kao i četiri sa Palića, isto toliko iz Čantavira, kao i tri iz Hajdukova.

Ubedljivo najviše kandidata, preko 30, nalazi se na listi Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), sledi lista koalicije oko Demokratske stranke (DS) sa sedam kandidata, zatim lista stranaka oko Liberalno demokratske partije (LDP) sa četiri, Demokratske stranke Srbije (DSS) sa tri, Srpske napredne stranke (SNS) i Srpske radikalne stranke (SRS) sa po dva, dok se na listama Ujedinjenih regiona Srbije (URS) i koalicije oko (SPS) nalazi po jedan kandidat iz Subotice.

Na početku raspuštenog saziva, Suboticu su u Narodnoj skupstini predstavljala dva poslanika iz SVM-a Balint Pastor i Laslo Varga, Petar Kuntić iz Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV), Oliver Dulić iz DS i Gojko Radić iz SNS.

U međuvremenu poslanički mandati su prestali Oliveru Duliću i Gojku Radiću, dok je od januara 2013. godine Dragan Andrić iz Lige socijaldemokrata Vojvodine bio novi poslanik iz Subotice.

Lista kandidata koji dolaze iz Subotice još nije zaključena, s obzirom da je u toku prikupljanje potpisa za kandidaturu još nekoliko koalicija i političkih organizacija.

Szerző (Forrás)
Tanjug, RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt