Ugrás a tartalomra

A vajdasági képviselőház elnöke ellenzi a helyi televízió- és rádióadók privatizálását

Ellenzi a helyi televízió- és rádióadók privatizálását Pásztor István, a vajdasági képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke.

A politikus a Szabadkai Rádióban beszélt a magánosításról éppen az adott rádióadó privatizációja kapcsán. Pásztor szerint nem igaz, hogy a helyi adók privatizációja európai uniós gyakorlat. A politikus magyarországi példákat hozott fel állítása bizonyítására, és azt mondta, hogy Magyarországon több mint 300 helyi médium alapítója a helyi önkormányzat.

"Biztosítani kell a helyi közszolgálati elektronikus média fennmaradását, nem szabad ezeket privatizálni, mert a gyakorlat azt mutatja, hogy a privatizáció után egyik sem marad fenn hat hónapnál tovább" - hangsúlyozta Pásztor.

Kiemelte, hogy a vonatkozó törvények is ellentmondanak egymásnak, mert "a helyi önkormányzatokról szóló törvény lehetővé teszi, hogy az önkormányzat elektronikus sajtóorgánumot alapítson. Ha alapíthat, akkor miért nem tarthatja azt meg" - fogalmazott a vajdasági magyar politikus.

A 45 éve működő Szabadkai Rádió közszolgálati feladatokat lát el, magyar, szerb, horvát, német és bunyevác nyelven sugározza műsorát

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, MTI
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát