Ugrás a tartalomra

Újabb díjak a Kosztolányi Dezső Színháznak

Podgorica - A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház két új díjjal gazdagodott a podgoricai F.I.A.T Fesztiválon. Az Urbán András által rendezett A Démonok városa – Pass-Port Szabadka/Subotica elnyerte a legjobb előadásnak járó díjat, míg Urbán András a legjobb rendezésért járó díjat vihette haza.

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház A Démonok városa című előadása a hétköznapi kapcsolatok abszurdumát a Más iránt, meglepő színpadi esztétikával közelíti meg, törekedve arra, hogy színházi eszközökkel felülmúlja az azt körülvevő groteszk valóságot. Ugyanakkor a valódi politikai színház és az ötletes, játékos menekülés az önvizsgálat felé kiemeli A Démonok városa című előadást az idei fesztiválon, mint egy előadást, amely tökéletesen egyesíti a megalkuvást nem ismerő saját etikai programot az új felé való esztétikai áttöréssel. Urbán András új alkotása az idei év többi előadásához képest sokkal inkább tud úgy megnyilvánulni, mint saját korának, s pontosan meghatározott terének (bántalmazott) gyermeke, s éppen ezért a fesztivál legjobb előadásaként beszélhetünk róla - áll a zsűri indoklásában.

A legjobb rendezésért járó díjat a szakmai zsűri egyhangúlag Urbán Andrásnak ítélte oda a rendezői alkotás precizitásáért és a különböző színpadi elemek eredményes összehangolásáért, mellyel különböző érzékszerveinket is megmozgatja, kezdve a vizuális elemektől, egészen a szaglásig.

Szerző (Forrás)
kosztolanyi.org-RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt