Ugrás a tartalomra

Továbbra is lehet Brüsszelben EP-képviselője a vajdasági magyar közösségnek

Továbbra is lehet Brüsszelben EP-képviselője a vajdasági magyar közösségnek

 A Fidesz-KDNP listáján nyolcadik helyen szerepel Vicsek Annamária, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke és szakpolitikusa.

Mostanáig a szerb oktatási minisztérium államtitkáraként tevékenykedett, nyolc éven át. A Közügyek hétfői adásában elmondta, az oktatás mellett több nemzetközi feladattal is meg volt bízva. Vicsek hangsúlyozta, biztosan tanulnia kell még, de készen áll az új feladatra. Azt mondta, elsődleges feladata továbbra is a vajdasági magyar közösség szolgálata marad.

Vicsek Annamária, EP-képviselőjelölt, Fidesz-KDNP (VMSZ): „Amellett, hogy nyilván feladatot fogok vállalni a parlament munkájában akár felszólalásokkal, akár a bizottsági munkában, az elsődleges feladatom Szerbia csatlakozásának megsegítése, és mivel most a soron következő ciklusban Magyarország lesz az elnöklő az EU-ban, azt hiszem, hogy nagy esély van arra, hogy foglalkozzunk sokat majd ezzel a témával. Az, hogy az oktatással mennyire fogok tudni foglalkozni, vagy mennyire lesz oktatáshoz közeli az a témakör, amit kapok, az majd kiderül, hiszen Deli Andor is annak ellenére, hogy jogászként azelőtt a tartományi, oktatási titkár volt például a közlekedés területét kapta Brüsszelben, tehát bármire számíthatok, ami akár egy új terület felkarolása is lesz.”
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt