Ugrás a tartalomra

Srbija prvi put na Sajmu knjiga u Zagrebu

BEOGRAD - Republika Srbija prvi put će imati nacionalni štand na Međunarodnom sajmu knjiga i učila "Interliber" u Zagrebu, a izvršni organizator nastupa je Narodna biblioteka Srbije, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Međunarodni sajam knjiga i učila "Interliber", 36. po redu, održava se od 12. do 17. novembra, a pored Narodne biblioteke Srbije, koja će izložiti najreprezentativnija nacionalna izdanja i predstaviti sopstvenu izdavačku produkciju (oko 500 publikacija), još 20 izdavačkih kuća iz Srbije izložiće oko 2.000 naslova.

U okviru sajamskih programa zagrebačkoj publici će se predstaviti Ljubivoje Ršumović, Srđan V. Tešin i Maja Vukadinović, najavila je NBS.

Autori će gostovati i u biblioteci Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" u Zagrebu, kojoj će kao poklon biti ostavljen određen broj knjiga sa nacionalnog štanda Srbije.

Tokom trajanja "Interlibera" u Zagrebu će boraviti i Gojko Božović i Vladislav Bajac.

Organizovano prisustvo nacionalne biblioteke, 20 značajnih izdavača iz Srbije, kao i nekoliko istaknutih stvaralaca, u okviru nacionalnog štanda Republike Srbije, predstavlja prvi korak u organizovanom nastupu Republike Srbije na najznačajnijim međunarodnim sajmovima knjiga u inostranstvu, navodeno je u saopštenju NBS.

Poveravajući Narodnoj biblioteci Srbije ulogu izvršnog organizatora, Ministarstvo kulture i informisanja, kako je navedeno, primenjuje praksu prisutnu u značajnom broju evropskih država, afirmišući funkciju nacionalne biblioteke u oblasti promocije savremenog književnog, umetničkog i naučnog stvaralaštva izvan granica Srbije.

Szerző (Forrás)
Tanjug, RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt