Ugrás a tartalomra

Rejtély lebeg a fejü(n)k felett

Agatha Christie Egérfogó című művét viszi színre a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata

Újabb bemutatóra készül a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata, amelynek tagjai ezúttal a világhírű krimiíró, Agatha Christie Egérfogó című művét viszik színre. Az előadásban, amelyet Kálló Béla rendezésében állítanak színpadra, rejtélyek és izgalmak sorát kínálják majd a nézőknek. Az ünnepélyes bemutatót április 30-án, szerdán este fél nyolctól tartják a zentai Művelődési Házban.

Az Agatha Christie Egérfogó című műve alapján készült előadás némiképp hiánypótló előadás lesz majd, hiszen a vajdasági színházak színpadain nagyon ritkán találkozhatunk krimikkel, hangsúlyozta a produkció bemutatója alkalmából szervezett csütörtöki zentai sajtótájékoztatón Kálló Béla, az előadás rendezője, hozzátéve, éppen ezért a próbafolyamat igen sok kihívást rejtegetett számukra, hiszen úgy kellett árnyalniuk a történéseket, hogy a nézők számára ne derüljön ki egyértelműen, hogy ki is a gyilkos, és mindenki gyanús legyen számukra. A rendező szerencsésnek nevezte a színészekkel való találkozást, hiszen – mint mondta – a fiataloknak eddig még nem nyílt még lehetőségük arra, hogy a krimi műfajában is kipróbálhassák magukat, éppen ezért a darab sok lehetőséget kínált számukra mind a karakterformálást, mind a feszültség fenntartásához szükséges eszközök megteremtési és alkalmazási lehetőségeinek feltárását illetően. Kálló Béla úgy fogalmazott, reméli, hogy a darab nemcsak megél, hanem hosszan is él majd mind a zentai színpadon, mind az egyéb vajdasági és magyarországi települések színpadain.

A színészek közül többen is hangsúlyozták, hogy nagyon jó hangulatú próbafolyamat van mögöttük, amelynek során rendkívül sok új tapasztalatot szereztek. Mint mondták, a próbafolyamat során nagymértékben megkönnyítette a munkájukat az, hogy kezdettől fogva a kész díszletelemek között és a kész jelmezekben próbálhattak, ugyanis a díszletet és a kosztümöket a kecskeméti Katona József Színház bocsátotta a Zentai Magyar Kamaraszínház rendelkezésére.

Kiemelték, az előadás különlegessége egyebek mellett a szerepkettőzésben rejlik majd, ugyanis a nyomozó szerepét Nešić Máté és Virág György felváltva fogják játszani. Kifejtették, mivel a két színész teljesen más és más eszközökkel él, egészen eltérő karakterként formálják meg a nyomozót, aminek következtében olykor szinte csak azok az alapszituációk egyeznek meg, amelyekbe a szereplők kerülnek, ennek folytán – ahogyan fogalmaztak – némiképp olyan volt számukra a próbafolyamat, mintha két különböző előadást próbáltak volna párhuzamosan. Az alkotók egyben felhívták a majdani nézők figyelmét arra is, hogy amennyiben lehetőségük nyílik rá, a bemutatót követően igyekezzenek mindkét szereposztásban megtekinteni az előadást. Ugyanakkor azt is elárulták, hogy az előadás végén megkérik majd a nézőket, hogy senkinek ne árulják el, ki is a gyilkos, hiszen – mint mondták – azt szeretnék, ha ezáltal az előadás már a közösség, a város ügye is lenne majd.

Az Agatha Christie Egérfogó című műve nyomán készült előadást április 30-án, szerdán este fél nyolctól mutatják majd be a zentai Művelődési Házban, ahova minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Szerző (Forrás)
Máriás Endre, Magyar Szó
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt