Ugrás a tartalomra

Predsednik Pastor primio ambasadora Kraljevine Norveške

Novi Sad, 29. april – Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor primio je danas ambasadora Kraljevine Norveške u Srbiji Nilsa Ragnara Kamsvaga sa kojim je razgovarao o političkim prilikama u Vojvodini, kao i o odnosu republičkih i pokrajinskih vlasti.

Ambasadora Ragnara Kamsvaga posebno je interesovalo pitanje Deklaracije o zaštiti zakonskih i ustavnih prava Vojvodine, funkcionisanje različitih političkih opcija na republičkom i pokrajinskom nivou, položaj nacionalnih zajednica u Vojvodini i primena Zakona o nacionalim savetima nacionalnih manjina.

Predsednik pokrajinskog parlamenta i ambasador Norveške razgovarali su i o dosadašnjim vezama Kraljevine Norveške i Vojvodine, velikim norveškim investicijama poput Telenora i zaključili da postoji prostor za unapređivanje robne razmene između Norveške i Vojvodine.

Predsednik Pastor je naglasio da je Norveška postala sinonim  za pružanje podrške Vojvodini kroz realizaciju projekata i različite oblike donacija koje iznose oko 250 miliona evra u poslednjih desetak godina.

Szerző (Forrás)
skupstinavojvodine.gov.rs
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm