Ugrás a tartalomra

"Povećati broj Mađara u policiji"

Subotica -- Šef poslaničke grupe SVM Balint Pastor zatražio je od ministra Stefanovića da se pokuša da se poveća učešće pripadnika mađarske nacionalnosti u srpskoj policiji

Kako je objavio "Mađar so", u martu je objavljen konkurs za obuku 480 policajaca, gde će njih 60 biti primljeno u radni odnos u kikindskoj, a 30 u subotičkoj policijskoj upravi, dok ovih dana počinju razgovori sa kandidatima.

"Znamo da su proteklih godina često odbacivali prijave onih kandidata koji su članovi neke od nacionalnih zajednica, zbog nekih izmišljenih razloga. Krajnje je vreme da prekinemo sa tom praksom i da nacionalni sastav policije oslikava nacionalni sastav stanovništva", izjavio je Pastor za "Mađar so".

Pastor i Stefanović razgovarali su i o tretmanu krađa male vrednosti, pošto predlog da se u slučaju da vrednost ukradene robe ne prelazi 5.000 dinara izriče najstroža prekršajna kazna od 30.000 dinara, odnosno 60 dana zatvora, još uvek nije stigao na dnevni red, iako je deo koalicionog sporazuma SVM i SNS.

Pastor napominje da su se sa ministrom saglasili da bi se moralo pogledati da li da predlog promene zakona i dalje ostane predlog SVM-a ili da ga eventualno Vlada predloži skupštini.

Šef poslaničke grupe SVM i ministar policije takođe su se saglasili da je krajnje vreme za promenu zakonske regulative u vezi registracije prikuljučne mehanizacije za poljoprivredne mašine, pošto država očekuje od proizvođača da registruju priključnu mehanizaciju koja se fizički ne može registrovati, a u protivnom izriče novčanu kaznu, odnosno oduzima vozačku dozvolu.

Szerző (Forrás)
Tanjug, B92
Többi hír
A következő éveket is a Szerbia és Magyarország közötti kiváló kapcsolatok továbbfejlesztése, fontos projektumok megv
Noha a megalakult szerbiai kormány előtt számos kihívás van, a VMSZ új elképzelések kivitelezésére számít
A minap megalakult Szerbia új kormánya, ennek kapcsán Vicsek Annamáriával beszélgettünk, aki az elmúlt 8 évben az Okt
Annamária nyolc évig töltötte be az Oktatási Minisztérium államtitkári posztját