Ugrás a tartalomra

A polgárok kétharmada támogatja a kormányátalakítást

A polgárok kétharmada, pontosabban 67 százaléka támogatja a kormányátalakítást – 31 százalékuk a kormányátalakítás mellett van, 36 százalékuk pedig inkább a kormányátalakítást választaná, mint a választásokat –, egyharmaduk viszont teljesen elveti a változást, ez derül ki a Faktor Plus közvélemény-kutató ügynökség legújabb felméréséből.

A Politika napilap közli, hogy a felmérés július 5-e és 11-e között zajlott 1040 megkérdezett bevonásával. A népszerűtlen miniszterek listájának élén Milutin Mrkonjić, Žarko Obradović és Mlađan Dinkić állnak. Őket követi Verica Kalanović, Sulejman Ugljanin, Milan Bačević, Alisa Marić, Velimir Ilić, Slavica Đukić-Dejanović és Goran Knežević.

A kérdésre, hogy mit eredményezne az esetleges kormányátalakítás, a válaszadók 35 százaléka válaszolta azt, hogy növelné a hatákonyságot a kormány céljainak elérésében, 22 százalékuk válasza szerint lényegi változás történne a kormány politikájában, ugyanennyien vélik, hogy nem eredményezne változást a politikában és a munka minőségében, 21 százalékuk pedig azt gondolja, hogy ez csak „kozmetikázás” lenne.

A válaszadók 64 százaléka azért voksolt az előrehozott választásokra, mert a jelenlegi állapot nem felel meg a reális erőviszonyoknak, 46 százalékuk azért, mert egyes pártok nem érdemlik meg, hogy a hatalmi koalíció tagjai legyenek, a válaszadók harminc százaléka pedig az előrehozott választások ellenében foglalt állást.

Arra a kérdésre, hogy kinek kellene miniszterelnöknek lennie, a válaszadók 74 százaléka Aleksandar Vučićot, 16 százaléka pedig Ivica Dačićot nevezte meg.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír