Ugrás a tartalomra

Pastor: Uslovi za vanredne izbore poznati

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da bi vanredni izbori u Pokrajini mogli biti raspisani samo ukoliko predsednik Vlade Bojan Pajtić podnese ostavku, ukoliko parlament zapadne u blokadu ili ako se pojavi neki „moralni povod.“

Teoretska mogućnost postoji ukoliko se eventualno pokaže ka je vrh vojvođanske vlasti umešan u neke nedolične, kriminalne radnje. Ali, ponavljam, kada je o eventualnim vanrednim izborima reč, situacija se nije ni za milimetar promenila u odnosu na period od pre četiri-pet meseci, kada ih je opozicija tražila-rekao je Pastor.

On je dodao da se smena vlasti u Beogradu ne može po inerciji „preslikati“ na Vojvodinu. Kako kaže, neprijatno je iznenađen hapšenjem šefa poslaničkog kluba Demokratske stranke u pokrajinskom parlamentu Borislava Novakovića. On je izrazio nadu da će se pokazati da su sumnje protiv njega neosnovane. Dodao je i da ta afera ne može ugroziti koaliciju njegovog Saveza vojvođanskih Mađara s Demokratskom strankom jer duboko veruje da Novaković nije umešan u mahinacije.

Szerző (Forrás)
Dnevnik
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt