Ugrás a tartalomra

Pastor: Bliže pretpristupnim fondovima

Preporuka ministara Evropske unije da se Srbiji dodeli status kandidata daje nam do znanja da će Evropska komisija sa velikom verovatnoćom doneti pozitivnu odluku u vezi sa statusom Srbije – izjavio je za portal „Vojvodina danas” (www.vajma.info) predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor.

Vest o pozitivnoj preporuci mnogi su primili sa olakšanjem, dok su se drugi već i umorili od čekanja i razočarenja, zato, možda i ne možemo da se radujemo toj odluci kao što bi smo se radovali pre nekoliko meseci i godina – objasnio je Ištvan Pastor naglašavajući da je pravo pitanje šta će nam značiti status kandidata. „Ako se prema našim nadanjima donese pozitivna odluka, ona neće od danas do sutra doneti vidljive rezultate. Ocena o državi će biti pozitivnija i što je veoma značajno, jednim korakom ćemo biti bliže početku pregovora o pridruživanju i pretpristupnim fondovima” – izjavio je Pastor.

Prema njegovom objašnjenju, ako će Srbiju prilikom planiranja budžeta od 2014. do 2020. voditi kao kandidata EU sa kojom će uskoro biti započeti pregovori o pridruživanju, u tom slučaju će Srbiji biti obezbeđen povoljniji položaj u pogledu planiranja kao i u pogledu dobijanja sredstava iz pretpristupnih fondova.

Vojvodina danas (Vajdaság Ma)

Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks