Ugrás a tartalomra

Pályázat szabadkai gazdáknak

Egymillió dinárnyi hitelösszegre pályázhatnak a szabadkai mezőgazdászok a város Mezőgazdaság-fejlesztési Alapjánál. A jelentkezők a termelés fejlesztésére, mezőgazdasági földterületekre, mezőgépekre, illetve állattenyésztési eszközökre kérvényezhetik a támogatást. Pályázni november 4-ig lehet.

„Szeretem ezt csinálni, mert élő dolog. Mert látom, ahogy növekszik előttem a munkám gyümölcse” – így magyarázza Mester Zsuzsanna a mezőgazdasághoz fűződő szeretetét. Szalmarakás, górézás, a disznók, bikák, tyúkok etetése – Zsuzsanna nőként is megállja helyét a nehéz fizikai munkákban. Ha kell disznót fialtat, vagy a majdnem 30 éves traktorokkal járja a földeket. „Ezek megfelelnek nekünk. Én nem vágyok semmi különlegesre, de azért kell rájuk költeni időről időre. Tehát felújítani, megjavítani, egyéb” – mondja. Fejlődni persze ő is szeretne. Jelenleg a legfontosabb a megművelhető földterületek növelése lenne. Ahhoz pedig legalább hatezer euróra lenne szüksége. „Van egy 16 éves fiam, aki mezőgazdasági középiskolába jár, és mivel a birtokot állandóan bővíteni kell, ezért földvásárlásra kellene hitelt felvennem, vagy a pályázatot megkapnom ” – magyarázza a termelő.

Erre most lehetősége is van, hiszen Szabadka Város Mezőgazdaság-fejlesztési Alapja pályázatot hirdet. Akár egymillió dinárt is elnyerhet hitel formájában. A kölcsön futamideje négy év, az éves kamatláb 2 százalék, a türelmi idő pedig egy év. A kölcsönpályázati alap összesen 16 millió dinár.

Kiss Árpád, a Szabadkai Paraszt Egyesület elnöke kiemelte: „Eddig meg volt határozva, hogy fóliavásárlásra, vagy más céleszköz, munkagép vásárlására. Most nagyon sokan érdeklődnek akár földvásárlási támogatásra, vagy állatállomány javítása céljából szeretnének kölcsönöket.”

Az érdeklődők a Szabadkai Paraszt Egyesület irodájában kaphatnak segítséget a pályázat megírásában, kitöltésében.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt