Ugrás a tartalomra

Nobilis Márton Pál: Magyarország és Szerbia kisegíti egymást, ha kell

Nobilis Márton Pál: Magyarország és Szerbia kisegíti egymást, ha kell

A határon túli magyarság támogatása, Szerbia és Magyarország kapcsolata a mezőgazdaságban, európai parlamenti választások, Szerbia uniós csatlakozása - egyebek mellett ezekről a témákról nyilatkozott Szabadkán Nobilis Márton Pál.

A magyar agrárminisztérium államtitkára a két ország közötti mezőgazdasági és élelmiszeripari együttműködése kapcsán kiemelte, a történelmi szinten lévő kapcsolatoknak köszönhetően bármilyen probléma esetén, azonnal állnának egymás rendelkezésére:

„Magyarország önellátó, képes 20 millió ember ellátására is. Alapvetően Szerbia is önellátó az élelmiszeriparban, de hogyha bármire szükségünk van egymástól, akkor azonnal állunk rendelkezésre. Soha nem látott jó kapcsolat van a szerb és a magyar kormány között. Én úgy gondolom, hogy ezt az élelmiszeriparon és a mezőgazdaságon is látjuk. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a KITE vagy az OTP jelenlétével itt is rendkívül sok fejlesztésben tudtunk magyar forrásokkal segíteni a szerb kollégáknak.”
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Valamivel hét óra után a magyarkanizsai városházán, ahol az azt megelőző órákban igencsak nagy volt a forgalom, a Vaj
Magyarkanizsán átadták az aláírásokat
A temerini önkormányzat az idén 2 millió 480 ezer dinárral járult hozzá a civil szervezetek rendezvényeinek szervezés
Megnövelte a civil szervezetek támogatását a temerini önkormányzat – Az idén érvényesült a magyar szervezetek részarányos támogatása