Ugrás a tartalomra

Nikolić ruskim investitorima: Dođite u Srbiju

MOSKVA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić učestvuje danas u Moskvi na na srpsko-ruskom investicionom forumu, a kasnije u toku dana razgovaraće sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Kako je predviđeno programom radne posete, Nikolić pre podne u Trgovinsko-industrijskoj komori Rusije učestvuje na poslovnoj konferenciji "Investicioni potencijali Srbije".

Pored Nikolića, učesnicima konferencije će se obratiti i ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević, predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić, Trgovinsko-industrijske komore Rusije Sergej Katirin.

Takođe, na skupu će govoriti i predsednik zamenik generalnog direktora "Gaspromnjefta" Jevgenij Kudinov i predsednik Izvršnog odbora Sberbanke Srbija Valerij Ovsjanikov.

Predviđeno je i potpisivanje Pisma o namerama između kompanije Majevica holding iz Bačke Palanke i TESE iz Voronježa, kao i Ugovora o zajedničkom ulaganju i saradnji između kompanija Spektar iz Čačka i Metromed iz Omska.

Na konferenciji će biti izvedena video prezentacija "Beograd na vodi".
Investicioni forum biće prilika i za susret predsednika Nikolića sa direktorom "Gaspromnjefta" Aleksandrom Đukovom.
"Gaspromnjeft" je većinski vlasnik kompanije NIS.

Predsednik Srbije će popodne u Kremlju razgovarati sa prvim čovekom Ruske Federacije, a kako je uoči posete najavljeno, na dnevnom redu biće širok spektar tema - bilateralni odnosi, napedak u radovima na projektu "Južni tok", situacija u svetu.

Takođe, dvojica lidera razgovaraće i o ruskim ulaganjima u srpsku železnicu, aktuelnim i potencijalnim investicijama u Srbiju, kao i o izvozu iz Srbije u Rusiju.

Današnji sastanak jenjihov peti susret od maja prošle godine kada je Nikolić postao predsednik Srbije. Deklaracija o strateškom partnerstvu , potpisana maja ove godine, potvrda je prijateljskih odnosa i međusobne podrške dve zemlje.

U delegaciji sa predsednikom Nikolićem su i njegovi savetnici - Marko Đurić, Predrag Mikić i Stanislava Pak Stanković.

Szerző (Forrás)
Tanjug, Politika, RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt