Ugrás a tartalomra

Ministri EU danas o Srbiji

LUKSEMBURG - Ministri Evropske unije danas će zvanično razgovarati o Srbiji, a predviđeno je da već do podne usvoje zaključke koji bi trebalo da budu predloženi briselskom samitu.a

Visoka predstavnica Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton izjavila je da je jasna preporuka koju su u pismu evropski komesar za proširenje Štefan File i ona upitili zemljama članicama o Kosovu i Srbiji, ali je dodala da neće unapred da pretpostavlja kakve će biti odluke Saveta za opšte poslove i Evropskog saveta.

Ešton je na konferenciji za novinare, posle sastanka Saveta ministara EU u Lukemburgu, rekla da je ministre spoljnih poslova zemalja članica EU upoznala sa napretkom u primeni sporazuma koji su Bepgrad i Priština postigli 19. aprila.

Evropski komesar Štefan File i ja smo poslali zajedničko pismo zemljama članicama o vidljivom i održivom napretku u odnosima između Beograda i Prištine, istakla je Ešton.

Ešton je naglasila da je preporuka koju su File i ona uputili zemljama članicama apsolutna jasna.

Szerző (Forrás)
RTV, FoNET
Többi hír
Valamivel hét óra után a magyarkanizsai városházán, ahol az azt megelőző órákban igencsak nagy volt a forgalom, a Vaj
Magyarkanizsán átadták az aláírásokat
A temerini önkormányzat az idén 2 millió 480 ezer dinárral járult hozzá a civil szervezetek rendezvényeinek szervezés
Megnövelte a civil szervezetek támogatását a temerini önkormányzat – Az idén érvényesült a magyar szervezetek részarányos támogatása