Ugrás a tartalomra

Milyen fejlesztéseket terveznek Szabadkán 2024 és 2026 között?

Milyen fejlesztéseket terveznek Szabadkán 2024 és 2026 között?

Csütörtökön ülésezik Szabadka Város Képviselő-testülete, és ezeket a beruházásokat is megvitatják a képviselők.

A vízhálózat bővítése a Szabadkához tartozó Makkhetes és Zorka Helyi Közösségek területén, a palicsi egészségház felépítése - egyebek mellett ezeket a beruházásokat is magába foglalja Szabadka Város 2024 és 2026 közötti időszakra vonatkozó fejlesztési terve, ami napirendre kerül a VKT soron következő ülésén. A képviselők egyebek mellett határoznak Szabadka Város alapszabályának módosításáról is, összhangba hozzák azt a honvédelemről szóló törvénnyel. A részleteket dr. Pásztor Bálint, a VKT elnöke ismertette sajtótájékoztatóján.

Szabadka Város Képviselő-testülete már az előző ülésen elkezdett foglalkozni a város alapszabályának módosításával. Összhangba hozzák azt a honvédelemről szóló törvénnyel. Az erre vonatkozó munkájuk várhatóan a soron következő ülésen be is fejeződik - mondta dr. Pásztor Bálint, a szabadkai VKT elnöke. „Arra az esetre vonatkoznak ezek a módosítások, ha ne adj Isten hadi állapotra, rendkívüli állapot bevezetésére kerül sor. Ezek olyan helyzetek, amelyekre fel kell készülni, és a város korábban érvényes alapszabálya nem irányozta elő, hogy mely önkormányzati szervek milyen hatáskörökkel rendelkeznek ezekben az időszakokban. Így most a statútum meghatározza, hogy milyen hatáskörökkel rendelkezik a polgármester, a Városi Tanács, illetve a Városi Képviselő-testület. Kizárólag a törvénnyel történő összehangolásról van szó.”

A 2024 és 2026 közötti időszakban több megvalósítandó projekt is szerepel Szabadkán. Ilyen például a vízhálózat bővítése is a városhoz tartozó Makkhetes és Zorka Helyi Közösségek területén, a szeméttelep rendezése, valamint a palicsi egészségház felépítése. A beruházásokat magába foglaló fejlesztési terv is napirendre kerül. „2022. december 22-én fogadtuk el a város hosszútávú fejlesztési tervét, és ez a terv értelmében rövidebb lejáratú terveket is ezen a perióduson belül el kell fogadni, amelyekben pontosítjuk azokat a beruházásokat, amelyekre sor kell kerülnie az előttünk álló időszakban. A 2024-től 2026-ig terjedő időszakra vonatkozó tervek elfogadásáról döntünk.”

Emellett két, Felsőtavankútra és a sétaerdei Sport- és Rekreációs Központra vonatkozó általános szabályozási terv kidolgozásának elfogadása is napirenden lesz, valamint személyi jellegű kérdésekről is határoznak majd a VKT ülésén.
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény központi épületében tartományi támogatásból megvaló
Csütörtökön ünnepeltük József Attila születésnapját, azaz a magyar költészet napját, 1964 óta ezzel az ünneppel adózu
Fehér Ferencre emlékezett az újvidéki magyarság