Ugrás a tartalomra

Mihalj Njilaš: U toku neophodna obnova svih vojvođanskih škola

Završena je prva faza izolacionih radova na glavnoj zgradi osnovne škole “Đula Kovač st.” u Staroj Moravici.

U okviru prigodnog programa Mihalj Njilaš pokrajinski sekretar za obrazovanje i Gabor Crnković direktor škole predali su obnovljenu zgradu. Radove je podržao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice sa oko 3,2 miliona dinara. Školu u Staroj Moravici, koja je otvorena davne 1968.godine, pohađa 300 učenika.

Prema rečima direktora Gabora Crnkovića u planu je izolacija cele zgrade. Za izolaciju  potkrovlja i četvrtog zida, kao i izolaciju fiskulturne sale potrebno je još oko 5 miliona dinara. Mihalj Njilaš je obavestio da se početkom februara objavljuje novi pokrajinski tender za renoviranje obrazovnih ustanova na teritoriji Vojvodine, sa okvirnim budžetom od 150 miliona dinara. Dodao je da bi pokrajinsko rukovodstvo želeo da u sledeće 3-4 godine obnovi sve škole u Vojvodini, a kojima je neophodno renoviranje.

Mihalj Njilaš pokrajinski sekretar za obrazovanje: “Postoji odluka pokrajinskog rukovodstva da se u sledeća 3-4 godine obnove sve školske zgrade na teritoriji Vojvodine, a kojima je neophodno renoviranje. Veliki je broj takvih zgrada, a rezultati ovog napora su već vidljivi i ovde u opštini Bačka Topola, gde će srednja i osnovne škole imati koristi od pokrajinskih fondova, koje smo namenili u ovu svrhu.”

 

Szerző (Forrás)
Panon RTV
Többi hír