Ugrás a tartalomra

A mezőgazdasági földek védelme, csantavéri fejlesztések a VKT napirendjén

A mezőgazdasági földek védelme, csantavéri fejlesztések a VKT napirendjén

 Mezőgazdasági földek védelme, csantavéri fejlesztések, a Palicsi Állatkert új igazgatójának kinevezése, ezek lesznek a legfontosabb napirendi pontok a szabadkai VKT holnapi ülésén - hangsúlyozta sajtótájékoztatóján dr. Pásztor Bálint.

Az egyik legfontosabb napirendi pont Csantavér egyes területeire vonatkozó részletes szabályozási terv elfogadása - mondta dr. Pásztor Bálint. A szabadkai VKT elnöke kiemelte, amennyiben elfogadják a tervet, körforgalom épülhet Csantavéren.

„Körforgalom készülhet el az Újzsednik - Csantavér, másodrendű országút és a Szabadka - Csantavér községi út kereszteződésében. Ezenkívül újra értelmezésre kerül az egykori vasúti telkek rendelkezése ezen a területen, valamint a Csíkér védőövezete is meghatározásra kerül.”

A város mezőgazdasági programja is napirendre lesz tűzve. A program a mezőgazdasági földterületek védelméről, rendezésőr és használatáról szól. A napirendi pont nem csak a földműveléssel foglalkozóknak fontos - emelte ki dr. Pásztor Bálint.

„A városnak közel 100 millió dinár bevétele származik ebből a programból. Egészen pontosan 99 millió 560 ezer dinár, ami a megvalósított bevételnek a 40 százaléka, ugyanis a törvény értelmében 40 százaléka az önkormányzatot illeti meg, 30-30 százalék pedig a tartományt, illetve a köztársaságot. Ebből a bevételből a mezőgazdasággal foglalkozó titkárság a mezőgazdaság és vidékfejlesztés szempontjából nagyon fontos prioritásokat valósít meg.”

Pásztor elmondta, közvállalatok működési tervéről és személyi kérdésekről is döntenek, kinevezik továbbá a Palicsi Állatkert megbízott igazgatóját is. A szabadkai VKT ülése holnap 9 órakor kezdődik.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks