Ugrás a tartalomra

Meghallgatták a lakosok panaszait

Meghallgatták a lakosok panaszait

 A VMSZ házhoz megy elnevezésű akciót sikeresnek értékelték a párt székházában megtartott sajtótájékoztatón.

Az elmúlt időszakban a szabadkai önkormányzat VMSZ-es tagjai személyes találkozások formájában mérték fel nemcsak a városi helyi közösségek, hanem a külvárosi települések lakóinak igényeit és legégetőbb problémáit. A VMSZ házhoz megy elnevezésű akciót sikeresnek értékelte a párt székházában megtartott sajtótájékoztatón dr. Pásztor Bálint, a Városi Képviselő-testület elnöke és Kern Imre, Szabadka alpolgármestere.

Az új városvezetés VMSZ-es tisztségviselői feladatként tűzték ki a városi helyi közösségek és a külvárosi települések egyenrangú fejlődését. Az elmúlt hetekben 21 helyszínen 30 helyi közösség lakosaival egyeztettek, több helyen szerb ajkú polgárok is megjelentek - emelte ki dr. Pásztor Bálint. A szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke hozzátette, a beszélgetéseket követően meghatározták a prioritások jegyzékét. A nagyobb beruházások egyelőre a járványügyi helyzet miatt elmaradnak, de számos olyan terv és munka is van, amit akár pénzeszközök nélkül, összefogással is meg tudnak valósítani. „Mondok egy konkrét példát. Makkhetes helyi közösség területén rengeteg kérdésről szó volt, viszont azt követően két héttel kaptam egy fölvetést egy katasztrofális állapotban lévő utcára vonatkozólag, és már vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy azt hogy lehetne átmenetileg zúzott kővel leszórni annak érdekében, hogy ne óceánjáróval kelljen az utcában közlekedni, rengeteg ilyen utca van, és ezt csak példaként említettem, hogy ilyen módon konkrét fölvetések ügyében is el szoktunk járni.”

A legfontosabb célkitűzéseket 26 pontban foglalták össze. Ezeket a sajtótájékoztatón Kern Imre alpolgármester részletezte. Elmondta, hogy több mint 400 felvetés és kérelem hangzott el a lakosok részéről a megbeszélések során. A legtöbb kérés a kommunális tevékenységekre vonatkozott, útkarbantartási és útépítési problémákra, faluhelyen pedig a mezőutak építésére és feljavítására. „Nagyon sok helyen szerepelt a kerékpárutak építésének szükségessége, hiszen tudjuk azt, hogy sok ember használja ma is mindennapi szolgáltatások, illetve mindennapi munkavégzés elvégzésére, illetve a munkahelyek megközelítésére vagy más egyéb tevékenység elvégzésére a kerékpárt. Mind többen használják ezt a közlekedési eszközt a rekreáció és a turizmus szempontjából is.”

Szó esett még a vízvezeték- és csatornahálózat bővítésének fontosságáról, a gázvezeték-hálózat bővítéséről, a közvilágításról. A hulladékgazdálkodás rendezése civil szervezetekkel és a lakossággal együttműködve, minimális beruházással megoldható - hangsúlyozta Kern Imre. Környezetvédelmi szempontból elsőbbséget élvez az illegális hulladéklerakók és az illegális favágás felszámolása. A beszélgetések során sok polgár hozta fel a közterületek zöld övezeteinek elhanyagoltságát, a kóbor kutyák elszaporodását, a játszóterek és sportpályák hiányát, illetve elhanyagolt állapotát, és a romló közbiztonságot.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks