Ugrás a tartalomra

Megalakult a VMSZ Nyugdíjas Fóruma

Megalakult a Vajdasági Magyar Szövetség Nyugdíjas Fóruma. A Szabadkán megtartott alakuló ülésen megválasztották a fórum elnökét és alelnökét, valamint meghatározták a szervezet fő céljait és feladatait is.

Tizenhárom helyi közösségből mintegy ötven nyugdíjas részvételével alakult meg a VMSZ Nyugdíjas Fóruma Szabadkán. A Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúság és Női Fóruma után a pártnak ez a harmadik ilyen szervezete. Barsi Márta, elnök, VMSZ Nyugdíjas Fórum: „Nagyon örülünk, hogy erre sor került, mert úgy gondoljuk, hogy a nyugdíjasok eddig is sokat tettek pártunkért és ezután is tenni fogunk és nagyon sok tudással, tapasztalattal rendelkezünk, amelyeket értékesíteni tudunk és átadni a ifjúságnak és az utánunk következő generációnak.”

A Nyugdíjas Fórum egyik fő feladata egy olyan társadalom kiépítése, amelyben a nyugdíjasok is megfelelő helyet kapnak – áll a fórum alapszabályában. Nagy Katalin, alelnök, VMSZ Nyugdíjas Fóruma: „Mindenképpen helytállunk ugyanúgy, mint amikor fiatalok voltunk és most így szép korban is. Segítjük a fiatalokat, ők minket, tehát pártszinten is nagyon sok programunk lesz, hogy össze tudjuk fogni ezt a kis közösséget.”

A VMSZ áprilisban megtartott magyarcsernyei tisztújító közgyűlésén változott a párt alapszabálya és ennek köszönhetően vált lehetővé a Nyugdíjas Fórum megalakulása. Kovács Elvira, alelnök, VMSZ: „Azt szeretnénk, hogy a Női Fórumhoz hasonlóan összefogott tevékenységeik legyenek, sőt hogy a három fórumnak közös rendezvényeik is legyenek a jövőben, hogy tartalommal töltsük fel ezt a szervezetet, de a nyugdíjasok számára fontos a társalgás, az összefogás, az egészségügyi előadások, és bízom benne, hogy ez egy igazán sikeres szervezet lesz a jövőben.”

A Vajdasági Magyar Szövetség Nyugdíjas Fórumának két havonta lesznek ülései, ennek helyszínei pedig folyamatosan változnak majd.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír