Ugrás a tartalomra

A magyar nyelvű oktatásért

Oromon arra törekszenek, hogy megmaradjon a magyar nyelvű oktatás. Az iskolában arra készítik fel a diákokat, hogy az ott szerzett tudást aztán itthon kamatoztassák valamelyik vajdasági középiskolában majd az egyetemen is. A képzett munkaerő elengedhetetlen ahhoz, hogy a munkaerőpiacon a vajdasági magyarság felvegye a versenyt a többségi nemzet tagjaival.

Nógrádi Anikó Oromon osztálytanító, most éppen negyedikesei vannak. Mint falusi pedagógus, legfontosabb feladatának a diákok tehermentesítését és a magyar iskolai tagozatok megőrzését tartja. Ezért is vállalta, hogy VMSZ köztársasági parlamenti képviselőjelöltje legyen. „Fontos lenne tanulóink számára a tehermentesítés, az, hogy megőrizzük a magyar tagozatainkat, és hogy fiataljainkat is a felső oktatásban segítsük, hogy nagyobb lehetőséget kapjanak, hogy magyar nyelven tanuljanak, és hogy az itt maradásukért küzdjünk.”

A szabadkai Sever gépészmérnökeként a kispiaci Baráth Zoltán 22 évig ismerkedett a gazdasági folyamatokkal, amelyek romlása végül oda vezetett, hogy váltania kellett. Ma egy külföldi cég szerbiai kereskedelmi képviseletének alkalmazottja. „Tapasztalataim alapján a mi szakembereink nagyon jól megállják helyüket a külföldiekkel való versenyben, sajnos egyre inkább rákényszerülnek, hogy külföldön keressék a boldogulásukat.” Baráth Zoltán, két általános iskolás kisfiú édesapja, a VMSZ listán a 155. helyen van. Meglátása szerint a gazdaság felemelkedéséhez a kiváló szakembergárda itthon tartása lenne az egyik legfontosabb feladat.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt