Ugrás a tartalomra

Maglai: Građani su okrenuli leđa DS-u

Bez obzira na ozbiljnu kampanju od strane pojedinih partija i angažovanja značajnih snaga, sadašnja gradska vlast je pretrpela ružan poraz na lokalnim izborima u Subotici – smatra predsednik subotičke organizacije Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Jene Maglai, čija stranka je postigla značajan uspeh na ovim izborima.

Naglašavajući da je SVM zadovoljan sa rezultatima i postignutom absolutnom većinom u više mesnih zajednica, on je naglasio da cilj SVM-a nije vlast u što više mesta. „Tamo gde smo postigli absolutnu većinu, nije sporno ko će voditi mesnu zajednicu, međutim, nećemo se sarađivati po svaku cenu da bi bili na vlasti” – izjavio je on novinaru portala „Vajdaság Ma” (Vojvodina danas), dodajući da su na ovim izborima građani Subotice „ispisali predračun” vladajućoj Demokratskoj stranci i kao dokaz naveo je da Demoktraska stranka nije pobedila ni u mesnoj zajednici gde je listu vodio gradonačelnik Subotice.

Na lokalnim izborima 5. juna u Subotici Savez vojvođanskih Mađara imao je svoje kandidate u 27 mesnih zajednica i podrška je izostala svega u tri mesta. Ova partija je dobila ukupno 7450 glasova, dok je vladajuća Demokratska stranka (DS) 5950.

Többi hír
Műhelymunkát tartott a hétvégén a Nefelejcs kézimunkacsoport, amelyen mintegy kilencvenen vettek részt.
A topolyai Nefelejcs kézimunkacsoport tevékenységéről