Ugrás a tartalomra

A lecsapolási illetékről is szó volt a parlamentben

A tavalyinál 3,3 milliárd dinárral több pénzt kap a Mezőgazdasági Minisztérium jövőre. A költségvetés mintegy nyolc százalékát az agráriumra fordítják.

Bizonyos támogatások összegei is növekednek majd, mint a kaptárakra, a hízómarhákra, a szarvasmarhákra vonatkozó, illetve az anyakocák utáni támogatások – nyilatkozta Fremond Árpád, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője a Pannon RTV-nek. Parlamenti felszólalásában azt is felvetette, hogy az építkezési telkeken ne kelljen fizetni a lecsapolási illetéket, valamint, hogy csökkenjenek az összegek, mivel a földek nem egyforma minőségűek.

Fremond Árpád, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „A lecsapolási illetéknek a nagysága, az arra vonatkozó szakasz nem változik, így nem tudtunk módosítási indítványt benyújtani. Szerettük volna, ha ez az illeték csökkenne. Ezt mondtam a mezőgazdasági miniszternek, illetve nem tartjuk korrektnek, hogy az adóhivatal egyszerre két évre is most küldi ki a mezőgazdasági termelőknek az illeték befizetését.

Az új törvény értelmében az adóhivatal többé nem fogja megfizettetni a lecsapolási illetéket, hanem a Vajdasági Autonóm Tartomány területén működő közvállalat lesz az, amely majd ezt megfizetteti. A kiszámolása is ennek az értéknek, hogy mennyit kell fizetni területenként. Ez a mezőgazdasági miniszter szerint változni fog, és sokkal igazságosabb módon fogják ezt az elkövetkező időszakban meghatározni.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát