Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira a képviselőház munkájáról, az ülésvezetés kihívásairól

Kovács Elvira a képviselőház munkájáról, az ülésvezetés kihívásairól

Az alelnök azt mondta, az ellenzék tesz róla, hogy ne menjen simán az ülés.

A múlt héten megválasztották a szerbiai Köztársasági Parlament elnökét Ana Brnabić volt kormányfő személyében, majd megválasztották az alelnököket is. A Vajdasági Magyar Szövetség soraiból ismét Kovács Elvira került a posztra, aki a Közügyek vendégeként beszélt a képviselőház munkájáról. Már az előző mandátumban is és a mostani megbízatásban is az ellenzék tesz arról, hogy ne menjen simán az ülés. Az alakuló ülésen folyamatosan bekiabáltak és rendbontásokkal zavarták meg a munkát.

A Közügyekben elmondta, hogy az ellenzék arra készült, hogy Belgrádban megnyeri az önkormányzati választásokat, és mivel ez nem valósult meg minden eszközzel hátráltatják a munkát. A köztársasági parlament VMSZ-es alelnöke szerint az ülést vezetőnek megvannak a módszerei a rendbontó képviselők fegyelmezésére, de mivel az ellenzék továbbra sem vesz részt semmilyen egyeztetésen, várható, hogy a jövőben is obstruálni fogják a munkát.
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Valamivel hét óra után a magyarkanizsai városházán, ahol az azt megelőző órákban igencsak nagy volt a forgalom, a Vaj
Magyarkanizsán átadták az aláírásokat
A temerini önkormányzat az idén 2 millió 480 ezer dinárral járult hozzá a civil szervezetek rendezvényeinek szervezés
Megnövelte a civil szervezetek támogatását a temerini önkormányzat – Az idén érvényesült a magyar szervezetek részarányos támogatása